Den gyldne nøkkelen

Publisert 05.12.2010

Det var en gang en vakker kaninprinsesse som het Snøfnugg. En dag hun lekte i skogen, ble hun fanget av en heks. Så vakker som du er, skal jeg bruke deg til å eksperimentere frem verdens beste skjønnhetsbrygg, sa heksa. Og så sperret hun Snøfnugg inne i det høyeste glasstårnet på slottet sitt.

Gavekort med eventyr Snøfnugg

Det var en gang en vakker kaninprinsesse som het Snøfnugg. En dag hun lekte i skogen, ble hun fanget av en heks. Så vakker som du er, skal jeg bruke deg til å eksperimentere frem verdens beste skjønnhetsbrygg, sa heksa. Og så sperret hun Snøfnugg inne i det høyeste glasstårnet på slottet sitt.

Vesle prinsesse Snøfnugg satt helt stille i det kalde glasstårnet og ventet på sin skjebne. De lange værhårene skalv av frykt, men hun kunne ikke komme seg ut for egen hjelp.

I et land langt, langt borte bodde det en prins som hadde viet hele sitt liv til å kjempe mot eksperimenter på dyr. Han hadde dannet en hel allianse av riddere som skulle hjelpe kaniner, rever, fugler og andre dyr i nød, og ridderne som var medlemmer, kalte seg for Dyrevernalliansen.

En dag prinsen matet småfuglene i slottshagen sin, hoppet en liten gråspurv frem. Den kvitret til ham at prinsesse Snøfnugg var tatt til fange. Ingen andre kan redde henne enn du, gråt den lille fuglen, for alle dyrene i skogen sørget over henne, og ryktet om hva som var skjedd, hadde spredd seg over alle verdens land og riker.

Prinsen salet opp hesten sin, og gav seg i vei for å redde Snøfnugg. Da han hadde ridd langt og lenger enn langt, stoppet hesten og skrapte med fremfoten. Det begynner å bli kaldt, sa den. Prinsen kjente også frosten som spredte seg i luften. Det betyr at vi er på rett vei! Fortsett å løpe, ba han hesten, som satte av gårde i full gallopp. Snart var de fremme ved foten av slottet til heksa. Slottet sto på toppen av et glassberg som var hundre meter høyt og smurt inn med olje.

Ingen hadde klart å klatre opp glassberget før, men prinsen visste råd. Kom alle fugler og kom alle dyr! Ropte han ut i skogen. Dyrene kjente ham, og litt etter litt kom de frem fra skogen. Elger, rever, bjørner, flere oterfamilier, grevlingene og alle fuglene samlet seg rundt ham. Dyrene klatret oppå hverandre, og sammen dannet de en levende pyramide som prinsen kunne støtte seg til når han klatret opp glassberget. De siste metrene tok alle fuglene tak i kappen hans med nebbene sine, og trakk ham opp.

Målrettet stormet prinsen opp i glasstårnet, der Prinsesse Snøfnugg satt fanget bak en tykk dør av frosset is.

Prinsen tok frem øksa si og prøvde å hakke isen i stykker, men til ingen nytte. Da tente han opp et bål og prøvde å smelte døra ned, men den var like iskald. Da tok prinsen frem en liten gullnål, og forsøkte å lirke opp låsen, som også var av gjennomsiktig is. Like fast satt den.

Utmattet segnet han sammen foran isdøren i kulda. Da sto plutselig en fe foran ham. Her skal du få en nøkkel av meg fordi du har så stor medfølelse med dyrene, sa feen. Hun rakte ham en stor gullnøkkel.

Opprømt grep prinsen nøkkelen, og prøvde den i låsen på glassdøren. Men like stengt var den. Hva skal nøkkelen være god for, når den ikke kan åpne dører, ropte han fortvilet.

Nøkkelen åpner ikke dører, men hjerter, smilte feen. Så forsvant hun like fort som hun var kommet.

Nå var ikke prinsen sen. Med nøkkelen gjemt i kappen sin løp han inn i slottet der heksa sto bøyd over en gryte og helte heksebrygg opp i små reagensglass. Idet hun oppdaget ham, stakk han nøkkelen frem og åpnet hjertet hennes.

Med åpent hjerte ble heksa forferdet over sine egne planer. Hun løp opp i tårnet og slapp vakre Snøfnugg ut til friheten.

Og snipp, snapp snute, der var eventyret ute!

Vil du hjelpe dyrene ved å åpne flere hjerter?

Bli medlem i Dyrevernalliansen!

Vil du vite hvordan det går med forsøksdyr slik som Snøfnugg? Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!