Katter skutt med luftgevær - dusør utloves

Publisert 12.09.2013

Fire katter har blitt skutt med luftgevær det siste året i området Arendal og Tvedestrand. Dyrevernalliansen utlover nå en dusør på 10.000 kroner for tips som fører til at den eller de skyldige blir tatt.

Katt skutt med luftgevær Foto: Privat

Fire katter har blitt skutt med luftgevær det siste året i området Arendal og Tvedestrand. Dyrevernalliansen utlover nå en dusør på 10.000 kroner for tips som fører til at den eller de skyldige blir tatt.

Kattungen Nussa er den fjerde katten som er blitt skutt med luftgevær innefor et lite område det siste året. Både veterinærer og katteeiere er overbevist om at det er noen som skyter på kattene med vilje.

Luftgevær er ikke registreringspliktige, men barn som skyter med luftvåpen må være under tilsyn av en person over 18 år, ifølge våpenloven. Luftvåpen kan gi store skader på både mennesker og dyr, prosjektiler fra gevær kan penetrere langt under huden og føre til blødninger og dødsfall.
 

Politiet trenger tips

Alle kattene fikk heldigvis veterinærhjelp i tide, men sakene er anmeldt til politiet. Skytingen ble imidlertid ikke oppdaget med en gang, og luftgeværkuler er vanskelige å spore. Politiet trenger derfor hjelp for å kunne finne de skyldige. Dyrevernalliansen utlover dusør på 10.000 kroner for tips om hvem som kan ha skutt på kattene.

– Vi har tidligere fått god respons fra politiet når vi utlover en dusør for å finne dyremishandlere. Dette kan bidra til at de skyldige blir fakket, sier jurist og informasjonsleder Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Dyrevernalliansen har et lite dusørfond som er opprettet med støtte fra private givere.

– Når vi utlover dusør, viser vi for befolkningen at dyrs rettssikkerhet har betydning. Å utøve vold mot utskyldige dyr er grovt, ondt og etisk uakseptabelt. Det er også straffbart med opptil tre års fengsel, påpeker Kleveland.

Har du tips i denne saken? Send det til tips@dyrevern.no eller ring oss på tlf 21 41 45 86.

Du kan tipse anonymt, men det er større sjanse for oppklaring hvis du forteller hvem du er. Dyrevernalliansen videreformidler alle seriøse tips til politiet.

Visst du at undersøkelser viser at det er en sammenheng mellom vold mot dyr og vold mot mennesker?

Ønsker du å bidra til Dyrevernalliansens dusørfond, slik at flere dyremishandlingssaker kan bli oppklart?

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!