Dyrevernalliansens dusørfond

Publisert 17.01.2013

Dyrevernalliansens dusørfond er opprettet for å hjelpe politiet å oppklare flere dyremishandlingssaker. Har du tips i en sak der vi har utlovet dusør? Vil du bidra til at vi kan utlove dusør i flere saker? Les videre her!

Familie katt

Dyrevernalliansens dusørfond er opprettet for å hjelpe politiet å oppklare flere dyremishandlingssaker. Har du tips i en sak der vi har utlovet dusør? Vil du bidra til at vi kan utlove dusør i flere saker? Les videre her!

De fleste dyremishandlingssaker som anmeldes til politiet henlegges. Dette gjelder både saker med uklare bevisforhold, og opplagte saker der dyr tydelig har blitt utsatt for lidelse. Politiet og påtalemyndigheten nedprioriterer saker som dreier seg om dyremishandling og dyreplageri.
 

Dusørfond for dyremishandlingssaker

Høsten 2012 dukket det opp en sak i media hvor det ble funnet en død rev på en parkeringsplass på Kvamskogen. Reven hadde et tau bundet rundt bakbena, og det ble fryktet at den hadde blitt slept levende etter en bil.

Denne forferdelige saken fikk dyrevennen Anne Marie Solvik Heidenreich til å ville bidra, og ga Dyrevernalliansen en gave på 15 000 kroner for å øke dusøren.

Foreløpig har dessverre ikke dusøren ført til resultater, men Heidenreich ville gjerne at pengene hun donerte skulle gå inn i et dusørfond. Politiet i denne saken uttrykte at det var positivt med dusørfond, da dette er en hjelp også for dem. Dyrevernalliansens dusørfond vil benyttes for å få tips i aktuelle uoppklarte dyremishandlingssaker fremover.

 

Dyrs rettsvern må styrkes

Maksimumsstraffen for ulovlig dyremishandling er tre år. At dyremishandling sjelden blir etterforsket grundig, og derfor sjelden ender med tiltale og dom, fører til at dyrs rettsvern blir svekket.

Les også: Fakta om ulovlig dyremishandling og dyreplageri

Dyrevernalliansen arbeider for å styrke dyrs rettsvern, og vil gjennom dusørfondet bidra til at flere saker som dreier seg om dyreplageri skal oppklares.

 

Send oss ditt tips for oppklaring

Har du tips om en sak der vi har utlovet dusør? Send oss en e-post med tipset ditt!

Dusøren går til tips som fører til at saken blir oppklart. Hvis flere tips har bidratt sammen, deler vi dusøren mellom tipserne.

Tips oss under fullt navn, og gi beskjed hvis ditt navn skal holdes konfidensielt. Vi vil videreformidle ditt tips til politiet. 

Ditt bidrag kan oppklare flere dyremishandlingssaker!

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!