Venstre vil avvikle pelsdyroppdrett!

Publisert 14.04.2011

Venstre går inn for å avvikle pelsdyroppdrett. Dyrevernalliansen har snakket med nestleder Ola Elvestuen.

Ola Elvestuen

Nestleder i Venstre, Ola Elvestuen, 2011. Foto: Caroline Roka.

Venstre går inn for å avvikle pelsdyroppdrett. Dyrevernalliansen har snakket med nestleder Ola Elvestuen.

Etter avsløringer av dyremishandling i pelsdyrnæringen høsten 2010, gikk Venstre ut og krevde avvikling av næringen. Litt senere kritiserte også partiet ny forskrift om pelsdyrhold som landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) la frem, og understreket igjen at pelsdyrnæringen bør avvikles.

Dyrevernalliansen har intervjuet nestleder i Venstre, Ola Elvestuen.

Hvorfor går Venstre inn for å avvikle pelsdyroppdrett?

Det er fordi dyrevelferden er for dårlig. Da Lars Sponheim (V) var landbruksminister, ble det satt en tidsfrist og gjort en avtale med næringa. Forholdene for dyrene skulle bedres vesentlig. Det har ikke skjedd. Vårt standpunkt nå er bare en konsekvens av dette.

I programmet står det at næringen må avvikles i 2012 hvis ikke forholdene er blitt bedre, men i vinter gikk partiet hardere ut og krevde avvikling. Hva er grunnen?

Skulle pelsdyroppdrett kunne fortsette, så kreves bedring, og ingenting tyder på at vesentlig bedring er oppnådd, eller at det finnes vilje til å oppnå det. Denne situasjonen må opphøre! Da må midlene som nå går til statsstøtte av pelsnæringen, brukes til omstilling istedet.

Avvikling av pelsdyroppdrett er blitt et folkekrav i Norge, men blant de borgerlige partiene er fortsatt Høyre, Krf og Sp tilhengere av pelsdyroppdrett. Hvordan ser Venstre på å gå i regjering med et parti som jobber for å opprettholde pelsdyroppdrett?

Vi er forberedt på at dette er noe vi blir nødt til å slåss for, og det kommer vi til å gjøre også.

Har dere fått reaksjoner fra bondeorganisasjonene på utspillet?

Vi har fått reaksjoner fra folk som ikke er enige, og det er normalt. Situasjonen og dyrevelferden er på et nivå som gjør at vi må gjøre noe.

 

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!