Seier! Arbeiderpartiet vil avvikle pelsnæringen i program

Publisert 21.04.2013

Arbeiderpartiets landsmøte går til valg på avvikling av pelsdyroppdrett. Dyrevernalliansen har jobbet for dette i over ti år.

Dyrevernalliansen og Mikkel Rev landsmøtet 2011

Medarbeidere og frivillige fra Dyrevernalliansen med maskoten "Mikkel" utenfor Arbeiderpartiets landsmøte i 2011. Etter en politisk kampanje fra Dyrevernalliansen stemte landsmøtet for at pelsdyroppdrett må avvikles. Foto: I.L. Hauge/Dyrevernalliansen.

Arbeiderpartiets landsmøte går til valg på avvikling av pelsdyroppdrett. Dyrevernalliansen har jobbet for dette i over ti år.

Arbeiderpartiet holder ord, og har inntatt avvikling av pelsdyroppdrett i programmet sitt.

Dette viser at Dyrevernalliansens arbeid har ført frem. Vi har jobbet for dette i over ti år.

– Det er en kjempenyhet for alle som er glade i dyr at Ap nå programfester avvikling av pelsdyroppdrett, sier informasjonsansvarlig Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Før landsmøtet i 2013 har Dyrevernalliansen jobbet med å informere deltagerne.

– Vi har nådd ut med informasjon til over tusen personer gjennom brev, løpesedler og telefonsamtaler. Responsen har stort sett vært veldig positiv, sier Kleveland.

Dyrevernalliansen håper nå at flere partier vil begynne å ta dyrevern på alvor. Dette gjelder særlig Høyre, som fortsatt støtter pelsnæringen.

– Arbeiderpartiet er nå med på å skape en fremtid uten dyremishandling. Det håper vi at flere partier vil la seg inspirere av, sier Live Kleveland.
 

Når Arbeiderpartiet nå har et så klart standpunkt, forventer Dyrevernalliansen at Arbeiderpartiet får forhandlet frem en løsning med Senterpartiet allerede i inneværende periode.

Vil du bidra til å få slutt på pelsdyroppdrett i Norge?

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!