Frps landbruksminister Sylvi Listhaug møter forventninger fra Dyrevernalliansen

Publisert 16.10.2013

– Nyutnevnt landbruksminister Sylvi Listhaug fra Frp må avvikle statsstøtten til pels, sier informasjonsleder Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Sylvi Listhaug landbruks- og matminister
Foto: Landbruks- og matdepartementet

– Nyutnevnt landbruksminister Sylvi Listhaug fra Frp må avvikle statsstøtten til pels, sier informasjonsleder Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Dyrevernalliansen gratulerer nyutnevnte Sylvi Listhaug fra Fremskrittspartiet med posten som landbruks- og matminister.

– Fremskrittspartiet har programfestet at statsstøtten til pelsdyroppdrett gradvis må avvikles. Nå forventer vi at dette skjer, sier informasjonsleder Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Dyrevernalliansen har hatt god dialog med tidligere landbruksministre, og har store forventninger til at Fremskrittspartiet skal gi forbedringer for dyrevern.

– Fremskrittspartiet er det partiet som lengst har hatt dyrevern med i partiprogrammet sitt. De går inn for å avvikle subsidiene til pelsdyroppdrett og vil også opprette et dyrepoliti, sier Kleveland.

Partiet har vist et reelt engasjement i enkeltsaker der dyr har lidd, tatt opp flere forhold i spørretimen og er også det eneste partiet som har arrangert et seminar om dyrevelferd på Stortinget (mai 2013).

– Dette er en unik sjanse for partiet til å gjøre noe for dyrene, og vise velgerne at de holder ord, sier Kleveland.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!