Jan Vardøen gir fuskepels til Siv Jensen

Publisert 07.12.2012

- Jeg har ikke noe pent å si om Vedum. Men nå fortjener Siv Jensen en påskjønnelse selv om jeg egentlig ikke er fan av FrP. Det er veldig bra at de vil fjerne statsstøtten til denne forferdelige pelsnæringen.

Vardøen med kåpe

- Jeg har ikke noe pent å si om Vedum. Men nå fortjener Siv Jensen en påskjønnelse selv om jeg egentlig ikke er fan av FrP. Det er veldig bra at de vil fjerne statsstøtten til denne forferdelige pelsnæringen.

Jan Vardøen tar en siste kikk på fuskepelsen før han tar fatt på innpakkingen av julegaven til Siv Jensen. For Siv bruker vel ikke vanlig pels lenger? Essensuell, der denne leopardimitasjonen kommer fra, selger kun fuskepels.

Jan Vardøen pakker inn fuskepelsen som Siv Jensen (Frp) skal få i julepresang.Jan Vardøen pakker inn fuskepelsen som Siv Jensen (Frp) skal få i julepresang.

- Nå må noe skje, mener Vardøen som sa ja på flekken da Dyrevernalliansen ba ham med på gavestuntet til Siv Jensen.Vardøen legger ut om dyreplageriet i pelsnæringen og politikernes årelange unnfallenhet, mens han lager sirlige bretter. 

- At FrP vil fjerne subsidiene til pelsbøndene er veldig bra. Jeg er vanligvis uenig med Siv Jensen, men her gjør FrP noe bra. Pelsoppdrett er forkastelig og er i tillegg bare forbundet til jåleri.

Subsidiene til pelsbøndene var i fjor på 44 millioner kroner. 

Grunderen og matentusiasten lener seg over bordet i Mathallen der han nylig flyttet inn sammen med en rekke andre matglade forretningsfolk. Der satses det på kvalitet økologi, og i beste fall dyrevelferd.

- Hva vil du si til Siv Jensen?

- De må gjennomføre sin politikk om å fjerne subsidiene til denne næringen. Dette dyreplageriet er uverdig og har pågått alt for lenge. Alle synes dette er ille.

- SV og Arbeiderpartiet har jo begge vedtak på å legge ned pelsnæringen. Hvorfor skjer det så lite, tror du?

- Ap og Senterpartiet har vært for lenge til sengs sammen. Nå må Ap stå for løftene sine.

-  Vedum bryr seg ikke om dyr

For et par uker siden vakte Jan Vardøen oppsikt da han kastet landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ut av den nye Mathallen. Han var forbannet på Vedums innførsel av ekstratoll på en del utenlandske oster blant annet. Men Vardøen er opptatt av langt mer enn tollsatser og har ingen forsonende ord til Landbruksministeren fra Senterpartiet.

- Jeg har ikke noe pent å si til Vedum, sier Vardøen. - Vedum virker ikke en gang interessert i bonden, og han bryr seg heller ikke om dyr, i likhet med resten av Senterpartiet. Ei heller bryr dette partiet seg om miljø, uhjelp eller nisjeprodukter, fortsetter han.

altJan skriver med et kort til Siv Jensen, som hun skal få sammen med fuskepelsen.


- Senterpartiet fremstår som ufølsomme og er rett og slett blitt en uverdig representant for bonden. Det er kun storkapitalen som betyr noe for Senterpartiet. De utgjør i grunnen en pressgruppe og burde således ikke vært på Stortinget i det hele tatt.Jan Vardøen tar en pause i innpakkingen, og ser oppgitt ut i luften. Han har fått grundig nok.

- Jeg håper de havner under sperregrensen og blir der.

Besøker gårdene selv

- Hva gjør du selv for dyrevelferd når du jobber med det du tilbyr på restaurantene og i Mathallen?

- Jeg har besøkt alle gårdene som leverer til meg. Der ser jeg på produktene og på hvordan dyrene har det, forteller Jan Vardøen mens han tenker på hva han skal skrive på kortet til Siv.

altJulegaven er klar og skal leveres til Stortinget og Siv Jensen (Frp).

- Hva betyr dyrevelferd for deg?

- Veldig mye.

- Har det hendt at du har sagt nei til leveranser fordi du ser dårlig dyrevelferd?

- Nei, jeg har ikke sett dette, men jeg oppsøker jo bare småskala bedrifter. Mange av disse driver også økologisk.

Folk er i ferd med å endre holdning, erfarer Vardøen. Kundene er mer interessert i kvalitet og hvor maten faktisk kommer fra.

- Det er langt frem, men døra er i hvert fall på klem. Flere og flere skjønner at laksefilet eller kylling i vakumpakker verken er bra mat eller kommer fra dyr som har hatt det godt. Men dessverre kan jeg ikke bare bruke økologiske råvarer. Da hadde jeg gått konk, sukker Vardøen.

Han legger siste hånd på sløyfen og avslutter sin hilsen.

Kjære Siv Jensen
Her er en liten gave som takk for at du vil fjerne støtten til pelsnæringen. Det er en sak jeg er hjertens enig i!
God jul!
Jan Vardøen

Fakta om FrP og dyrevelferd

Frp skriver i utkast til nytt partiprogram at: ”Fremskrittspartiet vil gradvis avvikle subsidier til pelsdyrnæringen. Vi vil også gjennomgå regelverk knyttet til dyrevelferd for pelsdyrnæringen, med sikte på forbedringer.”

En fersk undersøkelse fra Infact viser at 65 prosent av Fremskrittspartiets velgere mener det er galt å subsidiere pelsproduksjon.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!