Høyre støtter pelsnæringen

Publisert 12.05.2011

Høyres landsmøte vedtok å fortsette subsidiene til pelsdyrnæringen. Både Unge Høyre og Oslo Høyre ønsker derimot å fjerne statsstøtten til pels.

Erna Solberg

Foto krediteres Tomas@icu@no

Høyres landsmøte vedtok å fortsette subsidiene til pelsdyrnæringen. Både Unge Høyre og Oslo Høyre ønsker derimot å fjerne statsstøtten til pels.

Unge Høyre vil avvikle statsstøtten til pelsdyroppdrett

Unge Høyre ønsker å avvikle statsstøtten til pelsdyroppdrett. I et resolusjonsforslag til landsmøtet foreslo ungdomspartiet å gjøre dette til politikk for hele Høyre.

"Høyre er ingen prinsipiell motstander av pelsdyrnæringen, men mener ikke at pelsplagg faller inn under kategorien nødvendighetsvarer som skattebetalerne skal finansiere", het det i forslaget.

Oslo Høyre tok opp kampen mot pels

Også Oslo Høyre ønsker å fjerne subsidiene til pelsnæringen, og fremmet et eget resolusjonsforslag om dette på landsmøtet. Flere andre fylkespartier gikk også ut i forkant av landsmøtet, og støttet utspillet.

Høyre støtter fortsatt pelsnæringen

Forslaget ble likevel nedstemt på Høyres landsmøte. Flere sentrale Høyre-politikere gikk på talerstolen for å støtte pelsnæringen. Nestleder Bernt Høie fra Rogaland var blant dem som talte pelsdyrnæringens sak.

- De av oss som har vært på en pelsdyrfarm vet at dyrene har det utmerket, og at det kan sammenlignes med hundehold og andre husdyr. Denne gang er det pelsdyr dyrevernerne fører en kamp mot, neste gang er det andre dyr, sa han fra talerstolen.

Dyrevernalliansen er skuffet over Høyre

- Høyre har sagt ja til dyremishandling, og nei til fornuftig skattepolitikk, sier Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Er du skuffet? Fortell Høyre på en høflig måte at du ikke ønsker at skattepengene dine skal brukes til pelsdyroppdrett på e-post: politikk@hoyre.no!

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!