Flertall mot pels i alle partier

Publisert 10.02.2015

Et flertall av velgerne til alle partier på Stortinget mener nå at pelsdyroppdrett er galt. – De politiske partiene må ta konsekvensen av dette, sier statsviter og politisk rådgiver Anine Dedekam Moldskred i Dyrevernalliansen.

Blir dyrevelferd tatt på alvor hos politikerne?
Foto: Stortinget.no

Et flertall av velgerne til alle partier på Stortinget mener nå at pelsdyroppdrett er galt. – De politiske partiene må ta konsekvensen av dette, sier statsviter og politisk rådgiver Anine Dedekam Moldskred i Dyrevernalliansen.

Høyre har hittil støttet pelsnæringen, men vil nå få seg en overraskelse. 63 prosent av Høyres velgere mener nemlig at pelsdyroppdrett er galt. Bare 23 prosent er enige med sitt eget parti, og støtter pelsnæringen.

I Fremskrittspartiet er motstanden mot pelsdyroppdrett like stor som i Høyre. 63 prosent mener at pelsdyroppdrett er galt, og bare 19 prosent mener at det er riktig.
 
– Høyre og Fremskrittspartiet må nå ta inn over seg hva deres egne velgere mener om pels. Politikerne er valgt inn på Stortinget for å representere folket, og bør forholde seg til at et klart flertall i eget parti mener pelsdyroppdrett med dyr i bur er galt, sier statsviter og politisk rådgiver Anine Dedekam Moldskred i Dyrevernalliansen.altStatsviter og politisk rådgiver i Dyrevernalliansen, Anine Dedekam Moldskred, mener at stortingspartiene nå må ta konsekvensen av at deres egne velgere mener pelsdyroppdrett er galt.
 
I Venstre mener 68 prosent at pelsdyroppdrett er galt, og 18 prosent at det er riktig.
 
Blant velgerne til Arbeiderpartiet svarer 69 prosent at de mener pelsdyroppdrett er galt.
 
Hos velgerne til SV er det enighet. Hele 82 prosent er mot pelsdyroppdrett.
 
Selv i Senterpartiet har motstanderne mot pels et lite overtak: 52 prosent av velgerne mener pelsdyroppdrett er galt.
 
Krf er det partiet hvor pelsdyrnæringen har mest støtte, men heller ikke hos dem er det flertall for næringen. Nesten 38 prosent mener at pelsdyroppdrett er galt. 31 prosent mener at det er riktig, og like mange har ikke gjort opp noen mening om saken.
 
Miljøpartiet De Grønne er det partiet som er mest kritisk til pelsdyroppdrett. Nesten 88 prosent av MDGs velgere mener at pelsdyroppdrett er galt, og bare 5 prosent mener at det er riktig.
 
– Det er et demokratisk problem at motstanden mot pelsdyroppdrett i befolkningen ikke reflekteres i Stortinget, sier statsviter Anine Dedekam Moldskred. 
 
Dyrevernalliansen fortsetter arbeidet for en avvikling av pelsdyroppdrett. – Et minimum fra regjeringen nå må være å fjerne statsstøtten til pelsdyroppdrett, sier Anine Dedekam Moldskred.
 
Pelsdyroppdrett er galt, mener velgerne til politiske partier som Høyre, Frp, Ap, Venstre, SV og SV.
  Vis kilder Skjul kilder

Cint for Dyrevernalliansen, månedsskiftet september - oktober 2014.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!