10.000 underskrifter for dyrevern i skolen

Publisert 04.07.2019

Stort engasjement for å beholde dyrevelferd som en del av pensum på barneskolen. 

Live og Julie Remmen, underskrifter for å bevare dyrevern i grunnskolepensum

Julie Remen (H) i Kunnskapsdepartementet får overrakt 10.000 underskrifter av Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Foto: Helge Brekke.

Stort engasjement for å beholde dyrevelferd som en del av pensum på barneskolen. 

Denne uka overleverte vi hele 10.000 underskrifter fra dyrevenner som deg til statssekretær Julie Remen (H) i Kunnskapsdepartementet. Dyrevernalliansens oppfordring til regjeringen er å beholde dyrevelferd som et læringsmål for norske skolebarn. Tusen takk til deg som har skrevet under på underskriftskampanjen vår - engasjementet ditt gir oss mer slagkraft!

Tidlig krøkes

I dag er dyrevelferd en del av læreplanen i naturfag for 4. trinn, med mål om at barna skal kunne samtale om, få en grunnleggende forståelse for og eksemplifisere hva som er god dyrevelferd. Vi mener at grunnleggende kunnskap om dyrevelferd er viktig både som forbruker, dyreeier og i akademisk sammenheng. Derfor er det viktig at barna blir presentert for dette tidlig i skoleløpet.

Dyrevelferd i den nye læreplanen

Nå skal læreplanene for grunnskolen fornyes. I de første rundene ble dyrevern tatt ut, og vi har jobbet hardt for å få dyr inn på læreplanen igjen. I foreløpig siste høringsrunde i juni 2019 var dyrevern igjen inkludert på 4. trinn, der læringsmålet er at barna skal «kunne gi eksempler på god dyrevelferd og reflektere over hvordan dyrs behov kan ivaretas».

Lydhøre 

Vi er veldig glade for at Utdanningsdirektoratet har lyttet til innspillene våre! 10.000 underskrifter er nå overlevert til støtte for at dyrevern blir værende som en del av pensum og inkludert i den endelige versjonen av den nye læreplanen, som skolene skal begynne å bruke i 2020.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!