Vegetar hver uke i Oslo

Publisert 19.10.2015

Seier: En gang i uka blir det bare vegetarisk mat i Oslo kommunes kantiner. Den nye byrådet, med Miljøpartiet De Grønne i spissen, har fulgt Dyrevernalliansens oppfordring.

Mat grønsaker

Seier: En gang i uka blir det bare vegetarisk mat i Oslo kommunes kantiner. Den nye byrådet, med Miljøpartiet De Grønne i spissen, har fulgt Dyrevernalliansens oppfordring.

Fremover skal alle kantinene i Oslo kommune servere bare vegetarmat minst én gang i uka.

Arbeiderpartiet, Miljøpartiet De Grønne (MDG) og SV danner byråd i Oslo fra 2015. Mandag 19. oktober la de frem sin ferske byrådserklæring, som inneholder et av Dyrevernalliansens innspill fra valgkampen:

"Servere kun vegetarmat minst én dag i uka i kommunens kantiner." 

– Dette er en merkedag, sier informasjonsleder Live Kleveland i Dyrevernalliansen. Hun påpeker at hensynet til miljø, folkehelse og dyrevelferd trekker i samme retning. 

Les også: Industrilandbruk gir dårlig dyrevelferd

– Alle trenger ikke å bli vegetarianere, men kjøttforbruket i Norge må ned. Gjennomsnittsnordmannen spiser nesten 80 kilo kjøtt i året. Høyt konsum betyr trang plass og intensiv avl for billig kjøtt, forklarer Kleveland.

MDG fulgte Dyrevernalliansens oppfordring

Før lokalvalget sendte Dyrevernalliansen ut informasjon til alle partier om hva de burde gjøre for dyrevelferden. Å innføre et fullverdig, kjøttfritt måltid eller en kjøttfri dag i alle kommunale kantiner var et av to viktige innspill. 

Les også: Valgguide – stemmer du på en dyrevenn?

Da valgresultatet ble klart, ga vi også råd til MDG før forhandlingene med Arbeiderpartiet og SV.

– Dyrevernalliansen vil takke MDG for å ha fått gjennom denne saken. Det er flott at SV og Arbeiderpartiet støtter dem, og vi håper Oslo kan gå foran som et godt eksempel for andre kommuner i denne saken, sier Kleveland.

Fakta om kjøttforbruk
- Hver nordmann spiser omtrent 78 kilo kjøtt i året. Dette er en økning på 40 kilo på 40 år.
- FN anbefaler maksimalt 33 kilo kjøtt, egg og melk i året for å ha et bærekraftig kosthold.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!