Dyrevernalliansen støtter Kjøttfri mandag

Publisert 03.09.2010

Send KJØTTFRI til 2242 og få en kjøttfri oppskrift hver uke! Dyrevernalliansen støtter Kjøttfri Mandag (Meatfree Monday), som har som mål å gjøre det lettere for alle å redusere kjøttforbruket sitt.

Mat krydder

Send KJØTTFRI til 2242 og få en kjøttfri oppskrift hver uke! Dyrevernalliansen støtter Kjøttfri Mandag (Meatfree Monday), som har som mål å gjøre det lettere for alle å redusere kjøttforbruket sitt.

Dyrevernalliansen og Kjøttfri Mandag

Den internasjonale kampanjen Meatfree Monday er startet av nobelprisvinner og leder i FNs klimapanel, Rajendra Pachauri, sammen med Paul McCartney. Målet er å redusere kjøttforbruket i Vesten, av hensyn til miljøet og dyrene.

I Norge drives kampanjen Kjøttfri Mandag av Fremtiden i Våre Hender og Grønn Hverdag, som Dyrevernalliansen samarbeider med. Les mer om kampanjen Kjøttfri Mandag.

Vegetar en gang i uka

For mange er det utfordrende å spise bare vegetarisk, men hvorfor ikke starte med én kjøttfri dag i uken?

Å redusere kjøttforbruket er kanskje det aller viktigste du kan gjøre for dyrene. Det høye kjøttkonsumet i Vesten i dag forutsetter industrilandbruk, der dyrene avles til altfor rask vekst, og holdes innendørs på altfor lite plass. Et dyreliv er lite verdt i kroner og øre. For dyret selv, er derimot livet viktig. Dyr kjemper for livet sitt, og viser tydelig at de ønsker å leve.

Å redusere kjøttforbruket er også viktig for miljøet. Det frigjør jordbruksareal, hindrer avskoging, og reduserer forurensning.

Motta sms med vegetarisk oppskrift

Kjøttfri mandag gir deg en kjøttfri oppskrift i uka, tilsendt på SMS.

Send KJØTTFRI til 2242 og få en kjøttfri oppskrift hver mandag!

Du kan også velge å få oppskriftene tilsendt på e-post.
 

  Vis kilder Skjul kilder

Grønn Hverdag og Fremtiden i Våre hender, Kjøttfri Mandag.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!