Kjøttfri! Jeg vil kutte ut kjøtt, men hvordan?

Slik kommer du i gang
- Sett deg et realistisk mål. Start med en kjøttfri dag i uken, så kan du heller trappe opp etter hvert.
- Gled deg over å oppdage nye og spennende smaker! Sjekk ut blogger som greenbonanza.no og vegetarbloggen.no for å komme i gang og få inspirasjon.
- La grønnsakene være stjernen i middagen, og kombiner dem på en ny måte. Hva med en gulrotburger med mais og koriander? Lasagne kan lett lages uten kjøtt, her er en god lasagne med spinat, eller kanskje det vil smake med en bønnegryte med tortillachips?
- Redd for å ikke få i deg nok proteiner? Bønner, linser og erter er stappfulle av proteiner. Grove kornprodukter gir også gode proteiner. Det er også proteiner i egg og melk, hvis du spiser det. Nøtter som peanøtter og cashewnøtter inneholder mye næringsstoffer og proteiner, og gir god smak til maten. Bruk nøtter i saus eller hele i salater og gryter.
- Lag dine vanlige middagsretter, men erstatt kjøttet med for eksempel bønner eller linser.
- Spis variert! Ernæringseksperter anbefaler en tredjedel fullkorn eller belgfrukter, en tredjedel rå grønnsaker og en tredjedel varmebehandlede grønnsaker i en middag.
Mange gode grunner til kjøttkutt
Helse: Et kosthold med mye rødt kjøtt medvirker til utvikling av livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdom, kreft, overvekt og type-2 diabetes. Flere vitenskapelige studier har vist at det er en betydelig lavere forekomst av overvekt blant vegetarianere enn blant dem som spiser kjøtt. [1]
Bli mer bevisst!
Les også: Bedre dyrevelferd