Choice Hotels vedtar krav til dyrevelferd

Publisert 04.10.2010

Choice hotels Scandinavia har vedtatt krav til dyrevelferd og miljø i samarbeid med Dyrevernalliansen og WWF. Blant annet skal alle de 170 hotellene forsøke å unngå egg fra burhøner.

mat hotell frokost

Choice hotels Scandinavia har vedtatt krav til dyrevelferd og miljø i samarbeid med Dyrevernalliansen og WWF. Blant annet skal alle de 170 hotellene forsøke å unngå egg fra burhøner.

Choice Hotels vedtar retningslinjer for dyrevelferd

Choice Hotels Scandinavia AS er en av Nordens ledende hotellkjeder, med 170 hoteller i Norge, Sverige og Danmark. Kjeden har en årlig omsetning på over 6,2 milliarder kroner og over 9.200 ansatte. Nå har alle hotellene, som går under merkenavnene Comfort, Quality og Clarion, fått nye retningslinjer for dyrevelferd og miljø.

Retningslinjene for dyrevelferd er vedtatt i samarbeid med Dyrevernalliansen

I samarbeid med Dyrevernalliansen og WWF har Choice Hotels vedtatt krav til mat som ikke skal brukes, og mat som frarådes. Mat som er forbudt av hensyn til dyrevelferden er gåselever, kjøtt fra gjøkalv som er alet opp til å bli blodfattige, og kjøtt fra storferasen Belgian Blue.

Mat som frarådes av hensyn til dyrevelferd, er egg fra buregg. Choice anbefaler alle hotellene sine å i stedet benytte egg fra økologiske høner, som har fått gå fritt omkring og være ute.

Av hensyn til miljø har Choice også vedtatt forbud mot bruk av flere typer fisk og skalldyr, og fraråder også en del fiskearter.

Choice Hotels vil unngå bruk av egg fra burhøner

Choice nekter ikke hotellene sine å bruke buregg, men egg fra burhøner frarådes. Å gå vekk fra buregg er et praktisk mulig og viktig tiltak for å bedre dyreetikken på ethvert kjøkken.

Arne Haugen i Choice Hotels, som ikke lenger serverer egg fra burhøns.Direktør i Choice Hotels, Arne
Haugen, ønsker at kjeden går foran
som et godt og dyrevennlig eksempel
med de nye retningsllinjene.

Hvorfor velger Choice nå å vedta retningslinjer for dyrevelferd, direktør Arne Haugen?

- Nordic Choice tar nå et stort og viktig skritt mot å bli en mer ansvarlig bedrift. Gjennom en god dialog med Dyrevernalliansen og WWF har vi lært mye om hva vi må styre unna i våre innkjøp. Vi skal nå implementere disse retningslinjene på alle våre 172 hoteller i Norden, og som en stor innkjøper håper vi at våre nye retningslinjer vil utgjøre en positiv forskjell. Tilbakemeldingene fra våre ansatte er at de føler seg stolte over å jobbe i en bedrift som tar et så tydelig standpunkt. Mange er også glade for å bli informert om disse tingene som ikke er allment kjent for alle. På den måten får vi også ringvirkninger som sprer seg i våre ansattes private innkjøp.

Har dere til hensikt å gå videre med strengere krav på sikt?

- Vi håper at vi med denne listen kan gå foran og vise vei. På den måten håper vi å være med å påvirke til at dyrevelferden blir bedre, at bestandene øker og at fangst og oppdrett blir mindre belastende på miljøet. Målet er at listen skal være dynamisk og at flere arter kan settes over på grønn liste etter hvert. Vi ser også for oss at vi skal videreutvikle listen med strengere krav. Nå blir den store jobben å få absolutt alle hoteller og ansatte til å jobbe daglig i tråd med de nye retningslinjene. Vi går ut i fra at det vil ta noen måneder før vi kan love at absolutt alle etterlever kravene.

Dyrevernalliansen mener at Choice har tatt et bra initiativ.

- Vi ønsker å støtte næringslivet i alle anstrengelser som gir bedre dyrevelferd. Det er flott at Choice nå viser at de er i gang, sier informasjonsansvarlig Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!