Dyrenes stemme i media

Publisert 24.02.2017

Vi i Dyrevernalliansen er dyrenes stemme på mange arenaer. De viktige sakene vi kjemper for er ofte i media, i både små og store aviser. 

Ku med kalv
Foto: Iselin Linstad Hauge

Vi i Dyrevernalliansen er dyrenes stemme på mange arenaer. De viktige sakene vi kjemper for er ofte i media, i både små og store aviser. 

Det er liten tvil om at mediene spiller en viktig demokratisk rolle, og har stor makt. Medieinnholdet er med på å påvirke hva både politikere og «vanlige mennesker» blir opptatt av. Dersom man kjemper for en sak, er medieomtale uvurderlig.

Bare de siste tre månedene har vi hatt mange viktige saker ute. Her kan du lese noen av dem:

I Jakten på Ingrid kan du lese om reven Ingrid som brukes til hitrening. Revene hentes fra pelsfarm og utsettes for ekstreme belastninger hver uke, i regi av Norsk Kennel klubb. Dyrevernalliansen er imot både hitrening og selve hijakten.

Fire katter har fått alvorlige skader av en ukjent etsende væske, to måtte avlives. Dyrevernalliansen har utlovet dusør på 10.000 kroner for å oppklare hva som har skjedd. Saken har vært omtalt i medier over hele landet. altJurist Live Kleveland intervjues av NRK om reven Ingrid. Foto: Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen arbeider for et dyreetisk næringsliv. Etter dialog med oss har mange kosmetikkselskaper vedtatt å slutte med dyretesting. Her kan du lese en grundig omtale av Dyrevernalliansens lister over dyretestet kosmetikk.

Etter at NRK og programmet ”FBI redder høna” satte fokus på at over tre millioner verpehøner hvert år blir kastet i søpla, har det skapt et enormt engasjement hos forbrukere og i matbransjen. Dyrevernalliansen vil imidlertid advare mot å i beste mening etterspørre mer høneslakt til mat, og hadde i den forbindelse denne kronikken på trykk på NRK Ytring.

I Dagsavisen kunne du i januar lese om mulesing og Dyrevernalliansens samarbeid med næringslivet.

Dyrevernalliansen er bekymret for bruken av rensefisk i fiskeoppdrett. Nå har den vesle fisken også blitt syk, NRK hadde denne saken om temaet Ikke lenge etter hadde biolog Susanna Lybæk dette leserbrevet på trykk i mange av landets aviser.

– Dette er et elendig kompromiss, og et totalhavari for regjeringens forslag. Det vil i praksis medføre at næringen fortsetter som før, sa kommunikasjonsleder Live Kleveland da det ble sikkert at pelsdyrnæringen i Norge skulle få fortsette.

I 2009 bidro Dyrevernalliansen til å kriminalisere seksuelt misbruk av dyr. I januar hadde NRK denne saken om det som kan ha vært forsøk på voldtekt av en eller flere hester i en stall i Vesterålen.

I forhold til sin slektning, kyllingen, er kalkunen minimalt omtalt i mediene, og de færreste av oss har noensinne møtt en kalkun. Dette på tross av at over en million fugler ales opp i Norge gjennom hele året. 2000 tonn hel, fryst kalkun selges i perioden like før jul. Dyrevernalliansen hadde i desember dette leserinnlegget på trykk i aviser over hele landet. 

Dyrevernalliansen hjelper dyrene som trenger det aller mest, i intensivt landbruk, pelsindustrien og dyreforsøk.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!