– Dyrene fortjener respekt

Publisert 05.10.2016

Terje Haugen har vært medlem i Dyrevernalliansen siden februar 2007. En av de tingene han liker best med Dyrevernalliansen, er det målrettede arbeidet for å bedre dyrevelferden i hele systemet.

Medlem Terje Haugen

Terje Haugen har vært medlem av Dyrevernalliansen siden 2007. Det engasjerte medlemmet mener at alle burde bli mer opptatt av dyrenes velferd.

Foto: Ihne Pedersen

Terje Haugen har vært medlem i Dyrevernalliansen siden februar 2007. En av de tingene han liker best med Dyrevernalliansen, er det målrettede arbeidet for å bedre dyrevelferden i hele systemet.

Terje har vært opptatt av og glad i dyr så lenge han kan huske.

– Jeg har vokst opp med dyr. Faren min drev med griser og storfe. Selv hadde jeg kaniner, katt og hest. Det å være sammen med dyr gir meg mye. Det er en form for terapi og rekreasjon. Og når dyrene gir oss mennesker så mye, fortjener de også å ha det godt, trygt og å stelles godt med.

Derfor meldte han seg også inn i Dyrevernalliansen for snart ti år siden.

– Jeg er medlem fordi dere gjør en fantastisk flott jobb for dyra på alle måter. Det som er veldig bra er at dere jobber for at dyrevelferden skal bli bedre hele veien i systemet. Dere jobber knallhardt. Jeg er så veldig stolt av å være medlem i Dyrevernalliansen. Jeg håper dere får flere og flere medlemmer, det fortjener dere virkelig.

Pels og løsdrift engasjerer

I løpet av årene har Terje fulgt Dyrevernalliansens arbeid nøye, og det er én sak som har engasjert ham spesielt mye.

– Det som jeg er mest glad for som jeg vet at dere har lagt masse arbeid i, er å få stoppet pelsdyroppdrett. Jeg har hatt gleden av å følge den jobben dere har gjort, og der har dere gjort en formidabel jobb.

Dyrevernalliansens arbeid for å svekke pelsindustrien har blant annet ført til at statsstøtten til pelsdyroppdrett har blitt kraftig redusert.

Terje har også fulgt løsdriftsdebatten nøye.

– Det var veldig synd at løsdriftskravet ble utsatt. Det skulle vært påbudt med løsdrift for lenge siden. Dyr skal oppleve frihet og ikke føle at de er fengslet i små båser.

Respekt og empati er viktig

Det engasjerte medlemmet mener at alle burde bli mer opptatt av dyrenes velferd.

­– Vi må vise større respekt for dyrene enn slik det er i dag. Gjennom media får jeg stadig høre om dyretragedier, det gjør vondt langt inn i hjerterota. Dere har gjort en kjempejobb med å få dyrepoliti på banen, det er jeg veldig glad for. Mitt store ønske er at det blir et landsomfattende dyrepoliti som gjør sitt for at dyrevelferden blir opprettholdt, avslutter han.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!