Pelsfri media

Publisert 13.01.2014

Moteblader, ukeblader og magasiner skaper trender med sin omtale av pels. Derfor har vi i Dyrevernalliansen siden 2005 jobbet for at de ikke skal vise ekte pels.

Dette gir resultater. Flere og flere moteblader og magasiner har innskrenket sin bruk av pels. Flere viser ikke ekte pels i det hele tatt. Her kan du se hva ulike moteblader og magasiner har fortalt oss om sin pelspolicy!

Moteblader, ukeblader og magasiner skaper trender med sin omtale av pels. Derfor har vi i Dyrevernalliansen siden 2005 jobbet for at de ikke skal vise ekte pels.

Dette gir resultater. Flere og flere moteblader og magasiner har innskrenket sin bruk av pels. Flere viser ikke ekte pels i det hele tatt. Her kan du se hva ulike moteblader og magasiner har fortalt oss om sin pelspolicy!

Moteblader og magasiner med policy på pels

Alt for damene: Art director Helle Øder Valebrokk forteller oss i 2011 at Alt for damene er motstandere av pelsdyroppdrett. De kommer ikke til å vise pels fra oppdrett, heller ikke second hand-pels fra oppdrettsdyr.

Vakre Hjem og Interiør: Sjefredaktør Marianne Nordby skriver til oss i 2011 at redaksjonen er motstander av pelsdyroppdrett. De oppfordrer til kun å bruke pels fra dyr som har gått fritt og har hatt et godt liv. Pels fra oppdrettsdyr er altså ikke aktuelt å vise.

Topp: Sjefredaktør Hillevi Forsman skrev til oss i 2010 at det er klart Topp også skal være på listen over pelsfrie blader og magasiner.

Kamille tar avstand fra oppdrettspels i lederen i nr 25, 2010. De skriver at de vil markere at de sier nei til bruk av pels fra dyr som lever i oppdrettsanlegg. De vil fortsatt vise fuskepels og sauepels, men ikke være med på å fremme pelsnæringens interesser.

ShapeUp: Utgavesjef Mariann Aaland skrev til oss i 2010 at ShapeUp er et Det Nye-produkt, og dermed følger moderbladets standpunkt mot pels.

Elle: Sjefredaktør Signy Fardal har bestemt at Elle skal slutte å vise pels i egne reportasjer, fra og med 2010. Les mer om at Elle dropper pelsen!

Massiv tar avstand fra pelsdyroppdrett i lederen i nr 4, 2009. De skriver at de ønsker å markere tydelig standpunkt mot pelsdyroppdrett, og at de kun vil vise pels fra husdyr og fritt jaktet vilt.

KK: Moteansvarlig Kjersti Hodt skrev til oss i 2007 at KK vil kutte ned på bruken av pels. De vil kun vise second-hand pels, pels fra matdyr og skogsdyr og i enkelte tilfeller pels som tilbehør eller besetning. KK dropper dessuten kaninpels. Dette fordi kaniner holdes i bur slik som rev og mink.

Det Nye: Sjefredaktør Hanne Aardal fortalte oss i 2007 at magasinet er sterkt imot pelsdyroppdrett. Hun bekrefter at de ikke viser bilder av eller skriver om pels - verken i moteserier, guider eller småstoff. Det Nye skriver av og til om fuskepels, men da presiserer de alltid at det nettopp er det det er.

Hjemmet: Sjefredaktør Lise Hansen skrev til oss i 2005: "Vi i Hjemmet har i mange år hatt som policy å unngå å vise pels på våre motesider. Vår begrunnelse er de etiske sidene ved pelsdyroppdrett, og en holdning til dyrevern generelt." Men hun skriver også i en senere e-post at det noen ganger kan glippe, og at det er vanskelig å love at Hjemmet til enhver tid kommer til å være helt pelsfritt.

Julia: Redaktør Mai Eckhoff Morseth skrev til oss i 2005 at "Julia tar avstand fra bruk av dyr i forfengelighetens tjeneste. Vi vil aldri trykke bilder av pels i motereportasjer."

Vixen: Redaktør i Vixen Magazine, Ida Elise Eide Einarsdóttir, skrev til oss høsten 2013, og fortalte at Vixen tar avstand fra pels.

Tara: Redaktør i Tara, Åshild Breian, skrev til oss høsten 2017: "I Tara bruker vi ikke pels på trykk. Vi kan bruke såkalt eatable fur fordi vi mener det er viktig å bruke hele dyret.  Det er viktig at trendsettende motemerker nå går foran og tar avstand fra pels."

Sjekk også hvilke magasiner og ukeblader som ikke har policy på pels!

"Julia tar avstand fra bruk av dyr i forfengelighetens tjeneste. Vi vil aldri trykke bilder av pels i motereportasjer."

Mai Eckhoff Morseth (redaktør, 2005)

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!