Nordmenn boikotter pels

Publisert 23.11.2017

En ny undersøkelse fra Dyrevernalliansen viser at færre enn én av ti nordmenn har kjøpt et pelsplagg de siste fem årene.

Dollarphotoclub_48662264.jpg

De fleste nordmenn er enig i at reven bør få beholde pelsen sin selv.

Foto: Dollar Photo Club

En ny undersøkelse fra Dyrevernalliansen viser at færre enn én av ti nordmenn har kjøpt et pelsplagg de siste fem årene.

Opinionsundersøkelsen, som er utført av SynoInt, bekrefter at Norges befolkning har fått nok av den omstridte næringen. Kun 7,1% av Norges befolkning har kjøpt et plagg med pels de siste fem årene.

– Det norske folk forteller oss at de ikke er interessert i pels. Stadig flere har fått øynene opp for den enorme lidelsen som ligger bak et plagg med pels. For folk flest er det rett og slett ikke verdt det, sier Live Kleveland, kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen.

Dyrevernalliansen har tatt pulsen på det norske folk sitt forhold til pelsoppdrett gjennom flere år. Tallene viser at motstanden mot pels øker jevnt. Et rungende flertall uttrykker i undersøkelsen, utført av SynoInt, at de er i mot pelsdyroppdrett. Hele fire av fem av dem som har en mening om saken svarer at det er galt å drive oppdrett av dyr i bur til pels.

Pelsfri mote

Dyrevernalliansen slapp nylig appen ”Pelsfri?” med Norges mest omfattende oversikt over hvilke merker som ikke selger ekte pels. Per i dag sier hele 270 butikker nei til ekte pels i deres sortiment. De fleste motebladene i Norge har de siste årene vedtatt retningslinjer mot å vise ekte pels. Redaksjonssjef i Tara, Åshild Breian, forteller følgende til Dyrevernalliansen:

– I Tara bruker vi ikke pels på trykk. Det er viktig at trendsettende motemerker nå går foran og tar avstand fra pels.

Ikke moderne lenger

Store motehus som Armani, og siste i rekken, Gucci, har bannlyst pels fra sine kolleksjoner. Da nyheten kom forrige måned om at sistnevnte merke dropper pels, uttalte administrerende direktør Marco Bizzarri seg slik:

– I don't think fur is still modern, and that's the reason why we decided not to do that. It´s a little bit out-dated. Creativity can jump in many different directions instead of using furs.

Dyrevernalliansen arbeider for et pelsfritt motebilde. Vårt mål er en politisk styrt avvikling av pelsdyroppdrett i Norge.

"I don't think fur is still modern".

– Marco Bizzarri, adm. dir. i Gucci.

 

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!