Internasjonale pelsfrie motemerker

Publisert 28.09.2006

Lurer du på hvor du får kjøpt vinterens motejakke uten pelskrage? Det internasjonale prosjektet Fur Free Retail Program vil gjøre nettopp dette svært enkelt.

Pels fur free retail

Lurer du på hvor du får kjøpt vinterens motejakke uten pelskrage? Det internasjonale prosjektet Fur Free Retail Program vil gjøre nettopp dette svært enkelt.

Ledende forhandlere går vinteren pelsfritt i møte

Som et svar på økt kunnskap om pelsdyroppdrett og sterk motstand mot pels i opinionen, har flere motebutikker valgt å fjerne ekte pels fra sortimentet, blant annet Bik Bok, Popin, Cubus, Zara, Mango og Din Sko. Nå blir det enda enklere for forbrukerne å finne frem til disse forhandlerne, gjennom det internasjonale prosjektet Fur Free Retail Program.

Gjennom Fur Free Retail Program vil motebutikker som tar avstand fra ekte pels få muligheten til å markedsføre sitt standpunkt ved hjelp av et internasjonalt symbol. Butikkene plasserer merket synlig enten i vindu eller på dør, og kundene kan dermed lett se hvem som selger ekte pels og hvem som ikke gjør det. Merket avbilder en rev og representerer de millioner av dyr som ofres for menneskenes pelsmote hvert år.

Prosjektet har som mål å stoppe salg av ekte pels i detaljhandelen, og ledes av Fur Free Alliance, en koalisjon av over 35 internasjonale miljø- og dyrevernorganisasjoner.

I Norge ledes prosjektet av Dyrevernalliansen. Dyrevernalliansen har arbeidet for avvikling av pelsdyroppdrett i flere år, og har blant annet laget en liste over pelsfrie motemerker i Norge.

Stor motstand mot pels

I Norge vedtok Stortinget i 2003 at pelsnæringen får en prøvetid på ti år til å forbedre velferden for pelsdyrene. Hvis dette ikke lykkes, vurderes en tvungen avvikling av næringen. Den norske veterinærforening har uttrykt skarp kritikk mot norsk pelsnæring, og regjeringens eget Råd for dyreetikk går inn for en avvikling av dagens driftsformer.

Opinionsundersøkelser fra Norge viser at et klart flertall av befolkningen er motstandere av pelsdyroppdrett. I aldersgruppen 18-30 år er hele 80% mot hold av pelsdyr i bur.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!