Elle dropper pelsen

Publisert 16.12.2009

Elle slutter å vise ekte pels i redaksjonell omtale, og sjefredaktør Signy Fardal hedres med Dyrevern Diplom.

Moteblader og magasiner uten policy på pels

Elle slutter å vise ekte pels i redaksjonell omtale, og sjefredaktør Signy Fardal hedres med Dyrevern Diplom.

Elle snur ryggen til ekte pels

Heretter er ekte pels uønsket i reportasjene til motebladet Elle. 

Sjefredaktør Signy Fardal har bestemt at Elle skal slutte å vise pels i egne reportasjer, fra og med 2010.

Signy Fardal bekrefter til Dagbladet at pels provoserer mange lesere.

– Det økte fokuset på dyrenes lidelse på pelsoppdrettsfarmene gjør det stadig mer problematisk å forsvare bruken av pels, skriver hun i lederen i siste utgave av Elle.

Eller er inspirert av Gunhild Stordalen

Dyrevern er en sak som også engasjerer den samfunnsbevisste kjendisen Gunhild Stordalen. Gunhild står allerede på Dyrevernalliansens liste Kjendiser mot pels. Nå har hun i tillegg inspirert Elle.

Gunhild ville nemlig ikke la seg intervjue av Elle så lenge de promoterte pels. Nå som Elle har droppet pelsen, er Gunhild portrettintervjuet og avbildet på forsiden av Elle i januarutgaven 2010.

 I intervjuet med Elle nevner Gunhild de mange grunnene til at hun er mot pels. Hun har selv besøkt en pelsfarm som skulle være et prakteksemplar.

På pelsfarmen så hun likevel en revemor som hadde gnaget av føttene til valpene sine. De andre dyrene var apatiske og sløve, forteller hun.

– Jeg tror ingen som har sett dette med egne øyne noensinne vil kunne klare å gå med pels igjen, uttaler Gunhild til Elle.

Dyrevern Diplom til Signy Fardal

Sjefredaktør Signy Fardal i Elle har fått tildelt Dyrevern Diplom for beslutningen.

Dyrevernalliansen deler ut dyreverndiplomet som en utmerkelse for enkelthandlinger som forebygger lidelser for dyr eller viser stor omtanke for dyrs egenverdi. Ved å slutte å vise ekte pels bidrar Elle til å hindre oppdrett av dyr i bur for pelsens skyld.

Dyrevernalliansen arbeider for et næringsliv som tar dyreetiske hensyn, og håper at Dyrevern Diplom kan inspirere andre næringslivsaktører til å tenke gjennom dyreetiske utfordringer i produksjon, drift og produktomtale.

Dyrevernalliansens kampanje Pelsfri mote: Moteblader, ukeblader og magasiner mot pels har ført til at en lang rekke publikasjoner har innskrenket sin bruk av ekte pels. Flere viser ikke ekte pels overhodet.

  Vis kilder Skjul kilder

Elle januar 2010.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!