Dyrevernalliansen lanserer appen ”Pelsfri?”

Publisert 13.11.2017

Dyrevernalliansen har gleden av å lansere en helt ny app som hjelper deg å handle dyrevennlig. Appen ”Pelsfri?” gir deg Norges beste oversikt over motemerker og butikker som ikke selger ekte pels. 

revevalp i hi
Foto: Dollar Photo Club

Dyrevernalliansen har gleden av å lansere en helt ny app som hjelper deg å handle dyrevennlig. Appen ”Pelsfri?” gir deg Norges beste oversikt over motemerker og butikker som ikke selger ekte pels. 

Dyrevernalliansen er stadig i dialog med merker og butikker om pels. Etter over ti år med vår kampanje ”Pelsfri Mote” har de største aktørene i motebransjen sluttet å selge ekte pels. Dette er viktige skritt på veien mot et mer dyreetisk næringsliv.

Dyrevernalliansens lister over pelsfrie merker oppdateres jevnlig, og er Norges beste oversikt over mote uten pels.

Nå har vi gjort det enda lettere for deg som ønsker å handle merker som ikke selger ekte pels. Med ”Pelsfri?” finner du raskt ut om et merke eller en butikk har en pelsfri policy.altVær sikker på at klesmerket du kjøper er dyrevennlig, med den nye gratis-appen "Pelsfri?"

Appen er gratis, og passer til iPhone og Android-telefoner

Her kan du laste ned appen til iPhone

Her kan du laste ned appen til Android

Enkel å bruke

Den nye appen fungerer helt likt som ”dyretestet?-appen”. Den inneholder en liste med ulike butikknavn/merkenavn. De som har en grønn hake er de som har pelsfri policy, mens de som har et rødt kryss er de som selger pels eller ikke har policy mot pels. Listen er sortert alfabetisk, så du kan bla i listen og se, eller du kan bruke søkefunksjonen.  

Når man trykker på navnet til et merke, så får man opp en glad rev hvis merket er pelsfritt, eller en trist rev hvis merket ikke er pelsfritt. Det står også en kilde til hvor vi har fått informasjonen fra, om det er direkte kontakt med de som fører merket eller at de har en skriftlig policy hvor det står at de er pelsfrie.

På startsiden i appen ser du toppen av revens hode, med et rødt øre og et grønt øre. hvis du trykker på det grønne øret, så får du se kun de merkene som er pelsfrie, og hvis du trykker på det røde øret så får du se kun de merkene som ikke er pelsfrie. Trykker på samme øre igjen så går den tilbake til å vise begge igjen.

Definisjonen på ekte pels

Med "ekte pels" menes pels fra dyr som er drettet opp eller fangstet utelukkende eller vesentlig for pelsens skyld. Denne definisjonen er internasjonal, og brukes av næringsliv og dyrevernorganisasjoner over hele verden.

Hvem står på listen over Pelsfri Mote?

For å komme med på listen må butikkjedene og merkene ha en offisiell policy på at de ikke selger pels, eller dokumentere dette skriftlig overfor Dyrevernalliansen. Oppdager du likevel noe du tror er ekte pels i sortimentet til dem som er på listen, bør du gjøre betjeningen i butikken oppmerksom på det, og tipse Dyrevernalliansen.

Hvis du har noen har tips eller spørsmål om appen eller listene til Dyrevernalliansen, så kan du kontakte forbruker@dyrevern.no

Dyrevernalliansen arbeider for et pelsfritt motebilde. Vårt mål er en politisk styrt avvikling av pelsdyroppdrett i Norge. Her kan du lese mer om vårt arbeid for pelsdyrene.

Dyrevernalliansen hjelper dyrene som trenger det aller mest, i intensivt landbruk, pelsindustrien og dyreforsøk.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!