Motstanden mot pelsdyroppdrett fremdeles stor

Publisert 08.11.2018

Pelsdyroppdrett er galt, mener hele 65 prosent av befolkningen. Dette viser en fersk opinionsundersøkelse.

mink portrett

Flertallet av Norges befolkning mener det er galt å holde rovdyr som mink og rev i bur til pelsproduksjon. 

Foto: Iselin Linstad Hauge

Pelsdyroppdrett er galt, mener hele 65 prosent av befolkningen. Dette viser en fersk opinionsundersøkelse.

Undersøkelsen, som er utført for Dyrevernalliansen, viser at motstanden mot pelsdyroppdrett i befolkningen er overveldende og stabil. 

– De færreste i Norge mener det er greit å holde rovdyr i små nettingbur. Etter årevis med avsløringer av dyremishandling, er tilliten til pelsdyrnæringen borte, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland. 

Solid grunnlag

Dette er syvende gang vi stiller samme spørsmål om pelsdyroppdrett. Cint gjennomførte den siste undersøkelsen i oktober 2018, og spurte 1001 personer som er representative for den norske befolkningen. Undersøkelsen gjennomføres hvert andre år i omtrent samme tidsrom. 

Svarene viser at stadig flere har tatt stilling mot pelsdyroppdrett i tidsrommet 2012 til 2018. Spørsmålet som ble stilt var «Mener du det er riktig eller galt å drive oppdrett av dyr i bur til pelsproduksjon?»

Utviklingen fra 2008 og frem til i dag:

alt

Ungdom mest skeptisk

Undersøkelsen viser at spesielt ungdom er kritiske til den omstridte praksisen. Blant de som har en mening om saken i aldersgruppen 18-22 år, mener så mange som 9 av 10 at pelsdyroppdrett er galt. Blant de mellom 56-80 år som har en mening om saken, lander 7 av 10 på samme konklusjon.

– Det er fint å se at ungdommen også har et tydelig standpunkt mot pels. Holdninger til hva som er etisk akseptert er i stadig endring. Her ser vi at den yngre og eldre generasjonen faktisk er ganske enige, sier Kleveland.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!