Lederen i Pelsdyralslaget tatt for lovbrudd

Publisert 11.11.2010

Lederen for Norges Pelsdyralslag, Bertran Trane Skadsem, er avslørt av ferske bildebevis som viser døde og skadde mink på pelsdyrfarmen hans.

Mishandlet mink på dansk pelsfarm

Lederen for Norges Pelsdyralslag, Bertran Trane Skadsem, er avslørt av ferske bildebevis som viser døde og skadde mink på pelsdyrfarmen hans.

Frivillige fra Nettverk for dyrs frihet og Dyrebeskyttelsen tok seg inn på pelsdyrfarmen til lederen av Norges pelsdyralslag, Bertan Trane Skadsem, og filmet pelsdyrene. Skadsem har hele 13.000 mink innesperret i bur på farmen sin, som ligger sentralt i Rogaland fylke.

Aktivistene filmet mink med store sår på bakparten og hodet. Flere av sårene var tydelig gamle, med størknet blod. Dyrevernerne meldte fra om funnene til Mattilsynet.

Mattilsynet foretok to dager senere en uanmeldt inspeksjon på farmen til pelsdyrtoppen.

– Vi fant 13 mink med gamle sår. Vi fant noen mink med nye sår. Vi fant to døde mink i burene, sier Ole Aamodt, seksjonssjef i Mattilsynet, Midt-Rogaland.

I følge NRK vil Mattilsynet nå sende pålegg til Trane Skadsem om å sende varsel om pålegg til pelslederen. Der får han beskjed om å gjennomføre bedre daglige tilsyn

Les mer om avsløringen av lovbruddene hos lederen for pelsdyralslaget.

Avsløringene kommer bare litt over en uke etter at Bertran Trane Skadsem til Nrk hevdet at det bare var noen få "verstinger" i Pelsdyralslaget som brøt regelverket og ødela for de andre oppdretterne.

– Norges pelsdyralslag har mistet all troverdighet. Når skal politikerne stanse sitt pinlige forsvar av pelsdyroppdrettet? spør informasjonsansvarlig Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

  Vis kilder Skjul kilder

Heggen, H. og Aas, E., Fant skadde dyr hos pelsdyrtopp, Nrk, 11. november 2010.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!