Gir julekuler til Vedum

Publisert 14.12.2012

- Jeg holder landbruksministeren ansvarlig for dyreplageriet som foregår i pelsnæringen, sier Trude Mostue. Nå deltar hun i Dyrevernalliansens gaveutdeling til politikerne.

Gir julekuler til Vedum

 

- Man kjenner en nasjon på hvordan de behandler dyrene sine. Det er ille at han som kan gjøre så mye for dyrene gjør så lite, sier Trude Mostue.

- Jeg holder landbruksministeren ansvarlig for dyreplageriet som foregår i pelsnæringen, sier Trude Mostue. Nå deltar hun i Dyrevernalliansens gaveutdeling til politikerne.

Midt i innspurten til jula tar Trude Mostue seg tid til å pakke inn en gave til landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum. For er det en ting hun brenner for, så er det dyrevelferd. Der er landbruksministeren helt elendig, mener Mostue.

alt

- Man kjenner en nasjon på hvordan de behandler dyrene sine. Det er ille at han som kan gjøre så mye for dyrene gjør så lite, sier Trude Mostue.

- Han mangler baller, sier hun kontant, mens hun legger de to hjemmestrikkede julekulene på gavepapiret.

Den frittalende veterinæren nølte ikke da Dyrevernalliansen oppfordret henne til å sende sin hilsen til Vedum. Hun har nemlig fått mer enn nok av dyreplageriet i pelsdyrindustrien her i landet. En næring som landbruksministeren gjerne vil beholde. Nylig ga hun ministeren det glatte lag på TV2:

- Han er balleløs og hjerteløs.

Nå er altså de hjemmestrikkede julekulene klare.

- Jeg har vært på pelsgårder som liksom skulle være næringens Rolls Royce-utgaver. Men til og med der så jeg valper med avgnagde bein, forteller den kjente veterinæren.

Den norske Veterinærforening har i over ti år frarådet at små rovdyr settes i trange nettingbur. De trenger stor plass å løpe rundt på. Mange av dyra i bur har stereotyp adferd og tegn på sinnslidelser, i tillegg til alle sårskadene.

- Driftsformen er kort og godt bestialsk, fortsetter Mostue.

- Som fagperson blir jeg veldig provosert av Vedum. Han ignorerer faglige råd. Dette opprører meg. Nylig gikk han også inn for å fortsette med elefanter i norske sirkus, også dette stikk i strid med alle faglige råd.

- Han opptrer rett og slett som en diktator. Måten han utøver politikk på passer rett inn i totalitære regimer. Trude Mostue knyter båndet stramt rundt pakken, mens hun ser ettertenksomt ut i ettermiddagssolen.

Er julekulene en symbolsk gave?

- Ja. Disse juleballene er en symbolsk gave til Vedum. Det er tydelig at han mangler baller til å tørre å si at nok er nok.

Trude Mostue mener Vedum bare retter seg etter en mektig pressgruppe innen landbruket, nemlig Bondelaget. 

Hennes opplevelse er at veldig mange er opptatt av dyrevelferd, Ukentlig møter hun mange dyreeiere på klinikken hun driver på Høvik i Bærum. De fleste synes pelsdyroppdrettet er grusomt.

- Dette handler også om empati og medfølelse understreker Trude.

Hun begynner på julekortet:

Kjære Trygve, her kommer en liten julegave fra meg for å minne deg på at ikke alle har det like godt i jula….

alt

Som veterinær er Trude Mostue vanligvis forsiktig. Men i denne saken mener hun det er viktig å være tydelig. 

- Det har gått så forbaska lang tid uten at noe har skjedd, og jeg holder landbruksministeren ansvarlig. Samtidig er det merkelig at mishandlingen bare får fortsette når tross alt SV og AP har vedtatt at de vil avvikle næringen. Jeg begriper ikke at Stoltenberg ikke griper inn.

Mostue viser til at hundretusenvis av dyr har lidd i alle disse årene der man egentlig kunne ha fattet et vedtak om full avvikling av pelsnæringen i Norge.

Vedum hevder at pelsdyra har det bra?

- Jeg blir så opprørt av å høre en intelligent mann si noe slikt. Vi ser gang på gang tegn på selvtraumer.

Hun avslutter sitt julekort til landbruksministeren slik:

…håper at du gir dyra en ekstra sjanse til neste år. Vis meg at du har baller nok til å fjerne alle pelsgårdene i Norge. 

God jul fra veterinær Trude Mostue.

alt

 

 

 

 

 


Les også: Mostue gir baller i julegave til landbruksministeren

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!