Dyrevernalliansens reaksjon på ulovlig aksjon

Publisert 20.06.2013

Dyrevernalliansen tar avstand fra skadeverk, men påpeker at lovbruddene som pelsdyrnæringen er skyldig i, er langt verre enn å gå ulovlig på privat grunn.

Pels hvit mink 2

Dyrevernalliansen tar avstand fra skadeverk, men påpeker at lovbruddene som pelsdyrnæringen er skyldig i, er langt verre enn å gå ulovlig på privat grunn.

I følge NRK har aktivister fra Nettverk for dyrs frihet tatt seg inn på en pelsfarm i Rogaland for å dokumentere forholdene for pelsdyrene.

Aktivistene ble oppdaget av pelsdyroppdretteren og skal avhøres av politiet.

Dyrevernalliansen tar avstand fra skadeverk

Dyrevernalliansen tar avstand fra skadeverk, og benytter ikke selv ulovlige metoder. Vi anser det samtidig som et demokratisk problem at politiske partier og media de siste årene har vært helt avhengige av dokumentasjonen fra aktivistene for å få kunnskap om dyremishandlingen i pelsdyrnæringen.Skadet mink på dansk minkfarm.
Skadet mink. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge


Jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen påpeker at det å ta seg inn på privat grunn kan straffes med opptil ett års fengsel, mens brudd på dyrevelferdsloven har en strafferamme på opptil tre års fengsel.

– Dyrevernalliansen tar avstand fra skadeverk, men pelsdyroppdretterens uttalelser er hykleriske. Pelsdyrnæringen sperrer ville rovdyr inne i bur på livstid. Aktivistene er bare ute etter å dokumentere lovbrudd, sier jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Pelsdyroppdrettere inviterte til åpen gård med nyfødte valper

Pelsdyroppdretteren sier i en kommentar at dyrene ble stresset av at aktivistene tok seg inn i farmen i den sårbare valpetiden.

Dette er helt usaklig, ettersom Norges pelsdyralslag selv inviterte til Åpen gård enda tidligere i valpetiden, og annonserte med muligheten til å se nyfødte valper.

Pelsdyroppdretteren hevder at besøk gir smittefare

Pelsdyroppdretteren uttaler til NRK at han vil få tatt prøver av pelsdyrene, for å finne ut om aktivistene har bragt med seg smitte.

– Pelsdyralslaget sier selv at de inviterer alle interesserte på besøk i farmen. Å anta at aktivistene bringer med seg mer smitte enn andre virker som en PR-strategi, sier Kleveland.
 

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!