Fangst

Fellefangst er en del av pelsindustrien

Trodde du pels fra ville dyr var en garanti for god dyrevelferd? Ville dyr som brukes til pels, lider i fotsakser og andre feller.

Trodde du pels fra ville dyr var en garanti for god dyrevelferd? Ville dyr som brukes til pels, lider i fotsakser og andre feller.

Noen felletyper er ment å drepe dyrene straks. Men hvis feil dyreart går i fella, eller dyret setter seg fast på en uventet måte, kan fella klappe sammen rundt kroppen på dyret slik at det blir liggende og pines.

Fotsaks, båsfeller og andre felletyper fanger dyr levende. Dyret kan bli liggende lenge før fangstmannen kommer og sjekker fella. Ville dyr reagerer med panikk i en slik situasjon, og kan tygge av seg kroppsdeler i frykt eller for å komme seg løs. Mange dør også av tørst, kulde eller sult før fangstmannen dukker opp for å drepe dyret.

Mesteparten av pelsen som selges i norske butikker er fra dyr som er drettet opp i bur på pelsfarmer, men det selges også pels fra dyr som er fangstet i feller. Et eksempel er pelskantene på jakker fra Canada Goose.

Les fakta om fangst av pelsdyr

Dyrevernalliansens arbeid for de ville pelsdyrene

Etter Dyrevernalliansens påvirkning har mange merker og motekjeder vedtatt en pelsfri policy. 

Vi påvirker også designere, stylister og moteblader til å ta standpunkt mot ekte pels.

De største motebladene i Norge har i dag retningslinjer mot å vise ekte pels.

Dyrevernalliansen jobber for et forbud mot import av pels fangstet med grusomme metoder som er ulovlige i Norge, slik som bruk av fotsaks.

Du kan hjelpe ville pelsdyr

Unngå å kjøpe klær med ekte pels, som Canada Goose. Velg heller blant de over 200 merkene vi har samlet for deg på listen over Pelsfri Mote.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!