Vi fremmer realistiske løsninger

Publisert 11.04.2016

Dyrevernalliansen er opptatt av konkrete forbedringer for dyrene, her og nå.

Marianne og gris

Dyrevernalliansen er opptatt av konkrete forbedringer for dyrene, her og nå.

Dyrevernalliansen arbeider for å redusere konsumet av animalsk mat som kjøtt, egg og oppdrettsfisk.

For deg som spiser mat fra dyr, viser vi frem de produktene som forårsaker minst mulig lidelse for dyrene. 

Dyrevernalliansen arbeider aktivt for å bedre forholdene for dyrene i landbruket og fiskeoppdrettet. For eksempel arbeider vi for avvikling av burhøns til fordel for hold av frittgående høner, og for mobilslakt (slakteri som kommer til gården) framfor dyretransport til slakteri. Vi har også bidratt til å samle kunnskap om hvordan velferden kan bedres for oppdrettsfisk. 

Å bli født som produksjonsdyr er ikke den beste skjebnen et dyr kan få. Dette gjelder selv om forbedringene som Dyrevernalliansen arbeider for, blir gjennomført. Landbruksdyr blir drept i ung alder. Avl har gjort at mange fødes med risiko for skader og sykdommer. Bruken av dyrene vil nesten alltid begrense deres liv, slik at livskvaliteten blir redusert sammenlignet med det ideelle. Trang plass og dårlig mulighet for naturlig aktivitet er noen stikkord. Transport og slakting kan bety frykt, utmattelse og smerte for dyr både i landbruket og i vann. 

Les også: Fakta om dyrevelferd i industrielt landbruk

Dyrevernalliansen blir i blant kritisert for å fremme løsninger som ikke går langt nok i forhold til dyrs rettigheter.

Vi i Dyrevernalliansen ser det annerledes. Vi forholder oss til virkeligheten: Dyr i vår tid blir utsatt for fryktelig behandling for å bli til billigst mulig mat. 

Dyrevernalliansen forsøker å hjelpe dyrene i intensivt dyrehold med alle lovlige midler. Første prioritet er alltid dyrets beste. Klarer vi ikke å hindre lidelsen, arbeider vi for å begrense den.

Les også: Det nytter!

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!