Ansatte og styre

Medarbeidere med forskjellig faglig kompetanse setter Dyrevernalliansen i stand til å arbeide med sammensatte problemstillinger.

Medarbeidere med forskjellig faglig kompetanse setter Dyrevernalliansen i stand til å arbeide med sammensatte problemstillinger.

Dyrevernalliansen er delt i fire avdelinger: Fagavdeling, kommunikasjonsavdeling, drifts- og innsamlingsavdeling og avdelingen for Dyrevernmerket. 

Kontaktinformasjon
Epost: kontor[at]dyrevern.no  Sentralbordet: 22 20 16 50

Kontaktinfo kun for presse/media:
kommunikasjonsrådgiver Kaja Efskind: mob: 94 09 95 52, epost media[at]dyrevern.no
eller
kommunikasjonsleder Live Kleveland: mob: 90 68 57 38, epost live[at]dyrevern.no

 • Dyrevernalliansens ansatte:

 • Anton Krag portrett vår 16 1

  Anton Krag, daglig leder (zoolog)

  Anton grunnla Dyrevernalliansen i 2001 sammen med Live Kleveland. Anton er utdannet zoolog (cand. scient.) med hovedfag i adferdsøkologi, og gjennomførte studiet uten bruk av dyreforsøk. Anton har arbeidet med dyrevern og dyrs rettigheter i over 25 år. Han har også vært med på å starte NOAH, og har arbeidet i Dyrebeskyttelsen Norge og Mattilsynet. Anton har representert dyrene i åtte år i Forsøksdyrutvalget. Han er oppnevnt som nasjonal ekspert på alternativer til dyreforsøk av Mattilsynet. I tillegg til faglig arbeid har Anton overordnet ansvar for drift og utvikling av Dyrevernalliansen.

  Epost: anton[at]dyrevern.no

  Foto (farge) av Anton Krag

  Foto (farge) av Anton Krag med høner

  Foto (farge) av Anton Krag på kontoret

 • Live portrettfoto

  Live Kleveland, kommunikasjonsleder (jurist)

  Live grunnla Dyrevernalliansen i 2001 sammen med Anton Krag. Hun er utdannet jurist og har arbeidet for blant annet Dyrebeskyttelsen Norge og Mattilsynet. Live har også vært med på å starte Norecopa. Hun har forelest i dyrevernrett ved Universitetet i Oslo, Politihøgskolen og Mattilsynet. Hos Dyrevernalliansen har Live ansvar for arbeidet med å styrke dyrs rettigheter gjennom lovverket. Hun har også overordnet ansvar for Dyrevernalliansens eksterne kommunikasjon, og fungerer som pressekontakt. 

  Epost: live[at]dyrevern.no

  Mobil: 90 68 57 38 (kun mediahenvendelser)

  Foto (farge) av Live Kleveland

  Foto (farge) av Live Kleveland

  Foto (sort/hvitt) av Live Kleveland

  Foto (farge) av Live Kleveland med hønen Cecilie

 • Kaja Ringnes Efskind

  Kaja Ringnes Efskind, kommunikasjonsrådgiver (journalist)

  Kaja er utdannet journalist ved Høgskolen i Volda. Hun har også studert biologi og psykologi ved Universitetet i Oslo. Tidligere har hun jobbet som journalist i NRK i flere år. Kaja har ansvar for at fakta rundt dyrevern blir allment kjent gjennom aviser, TV og radio, og fungerer som pressekontakt. Hun er også redaktør for medlemsbladet vårt "Dyrevern magasin". 

  Epost: kaja[at]dyrevern.no

  Mobil: 98 61 33 40 (kun mediahenvendelser)

  Foto (farge) av Kaja Ringnes Efskind

  Foto (farge) av Kaja Ringnes Efskind

  Foto (farge) av Kaja Ringnes Efskind på pelsfarm

  Foto (farge) av Kaja Ringnes Efskind med lam

 • Christian Danielsen

  Christian Danielsen, politisk rådgiver (statsviter og master i offentlig administrasjon og ledelse)

  Christian har en mastergrad i offentlig administrasjon og ledelse fra London School of Economics, og bachelorgrader i statsvitenskap og samfunnsøkonomi fra henholdsvis Universitetet i Oslo og NTNU. Christian har erfaring som politiker. Hos Dyrevernalliansen arbeider Christian som politisk rådgiver. Han holder kontakten med myndigheter og vårt politiske nettverk.

  Epost: Christian[at]dyrevern.no

 • Oda Frøysaker

  Oda Frøysaker, kommunikasjonskonsulent (markedsfører)

  Oda har bachelor i markedsføring og merkevareledelse fra Høyskolen Kristiania i Oslo, med spesialisering i digital markedsføring. Hun har erfaring innen digitale medier og promotering. Oda har også studert politikk og forvaltning ved OsloMet. Hos Dyrevernalliansen arbeider Oda på kommunikasjonsavdelingen.

  Epost: oda[at]dyrevern.no

 • Lasse Thomassen

  Lasse Thomassen, kommunikasjonsrådgiver

  Lasse er utdannet lektor fra Universitetet i Oslo. Han har jobbet som selvstendig næringsdrivende, og har erfaring med digital markedsføring, innsamling og videoproduksjon. Lasse jobber på kommunikasjonsavdelingen, og jobber blant annet med utvikling av nettsider, videoproduksjon og digital markedsføring.

  Epost: lasse[at]dyrevern.no

 • Marianne Kulø 2011 2

  Marianne Kulø, faglig leder (sivilagronom)

  Marianne er sivilagronom fra Universitetet for miljø- og biovitenskap (nå Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU). Hun har også en bachelor i sosiologi fra Universitetet i Oslo. Marianne arbeider særlig med dyr i landbruket og matbransjen. Hun har tidligere jobbet med forskning hos SIFO (Statens institutt for forbrukerforskning), og vært med i Debios styre og Regelverksutvalget for økologisk landbruk. Om sommeren har hun jobbet flere år på gård og som budeie.

  Epost: marianne[at]dyrevern.no

  Foto (farge) av Marianne Kulø

  Foto (farge) av Marianne Kulø med lam

  Foto (farge) av Marianne Kulø på økologisk hønsegård

  Foto (farge) av Marianne Kulø på pelsfarm

  Foto (farge) av Marianne Kulø med gris

 • Therese Larsen

  Therese Larsen, fag- og driftskonsulent (master i husdyrvitenskap)

  Therese har master i husdyrvitenskap fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og har også studert samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo. Hos Dyrevernalliansen arbeider hun med velferd hos landbruksdyr og fisk.

  Epost: therese[at]dyrevern.no

 • Stine

  Stine Helmsgård, fagkonsulent (master i husdyrvitenskap)

  Stine er utdannet master i husdyrvitenskap fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Hos Dyrevernalliansen arbeider hun hovedsakelig med velferd hos landbruksdyr. Stine har tidligere arbeidserfaring fra en smådyrklinikk og har i flere år jobbet som avløser på besøksgård.

  Epost: stine[at]dyrevern.no

 • Biolog Susanna Lybæk

  Susanna Lybæk, fagrådgiver (zoolog)

  Susanna har en mastergrad i biologi, og er utdannet ved University of Southampton og Universitet i Oslo. Deler av studiene omhandlet marinbiologi og ble tatt ved det anerkjente National Oceanography Centre i Storbritannia. Susanna arbeider hovedsakelig for å bedre velferden innen fiskeoppdrett. I tillegg jobber hun for å stanse smertefulle dyreforsøk, og med å fremme bruken av alternative metoder. Hun var varamedlem til Forsøksdyrutvalget fra 2013-2015, og underviser i forsøksdyrlære for veterinær- og dyrepleierstudenter. Hun er styremedlem i Norecopa og medlem i Nasjonal komité for beskyttelse av dyr brukt til vitenskapelige formål.

  Epost: susanna[at]dyrevern.no

  Foto (farge) av Susanna Lybæk

  Foto (farge) av Susanna Lybæk

  Foto (sort/hvitt) av Susanna Lybæk

  Foto (farge) av Susanna Lybæk på pelsfarm

  Foto (farge) av Susanna Lybæk på fiskeoppdrettsanlegg

 • Veterinær Julie Grell

  Julie Grell, fagrådgiver (veterinær)

  Julie er veterinær, utdannet fra København og Norges Veterinærhøgskole i Oslo. Som student i København var hun med å opprette og lede en forening mot bruk av forsøksdyr i veterinærundervisningen. Julie har variert arbeidsbakgrunn fra ulike husdyrslag og lang erfaring med alt fra hest og produksjonsdyr, til familiedyr og eksotiske arter. Hun har også etterutdannelse innen kommunikasjon. Hos Dyrevernalliansen jobber hun hovedsaklig med produksjonsdyr, og har spesialkompetanse innen fjørfevelferd. 

  Epost: julie[at]dyrevern.no

  Foto (farge) av Julie Grell

  Foto (farge) av Julie Grell

  Foto (sort/hvitt) av Julie Grell

 • Helle Haukvik portrett

  Helle Haukvik, leder for Dyrevernmerket (veterinær og statsviter)

  Helle er utdannet veterinær fra Norges Veterinærhøgskole og har en mastergrad i internasjonal politikk fra Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet. Som student var hun med å starte en dyrevelferdsgruppe for veterinærstudenter. Helle har jobbet flere år i klinisk praksis før hun kom til Dyrevernalliansen. Hos Dyrevernalliansen jobber Helle på Dyrevernmerkeavdelingen, med spesielt fokus på velferd for dyr i matproduksjonen og samarbeid med bønder. Helle jobber tett opp mot næringslivet og bidrar aktivt i vårt kommunikasjonsarbeid.

  Epost: helle[at]dyrevern.no

 • Anine Austvold

  Anine Austvold, innsamlingskonsulent

  Anine har en bachelor i varehandelsledelse med fordypning i logistikkledelse fra Handelshøyskolen BI. Hun har bred erfaring innen innkjøp og salg fra næringslivet. Hos Dyrevernalliansen er Anine innsamlingskonsulent og arbeider hovedsakelig med CRM og giveroppfølging.

  Epost: anine[at]dyrevern.no

 • Elisabeth Horvei

  Elisabeth Horvei, organisasjonskonsulent

  Elisabeth har lang bedriftsøkonomisk erfaring og har tidligere jobbet blant annet som butikkleder. Elisabeth har studert ved Nord Universitet, hvor hun tok fag som bedriftsøkonomi, regnskap, ledelse og markedsføring. Elisabeth er også utdannet fotograf. Hos Dyrevernalliansen jobber hun med administrasjon, HR, lønn og regnskap.

  Epost: elisabeth[at]dyrevern.no

 • Celine

  Celine Kronen Gutierrez-Mowinckel, innsamlingskonsulent

  Hos Dyrevernalliansen arbeider Celine som innsamlingskonsulent og er ansvarlig for næringslivssamarbeid. Celine har vokst opp med mange dyreslag og har aktivt engasjert seg i dyrevern i store deler av livet. Celine har utdannelse og lang erfaring innen salg, markedsføring og ledelse, hun er utdannet hundeinstruktør og har jobbet mye med omplassering av familiedyr.

  Epost: celine[at]dyrevern.no

 • Kristina Lervåg portrett vår 16 1

  Kristina Lervåg, drift- og innsamlingsleder (siviløkonom)

  Kristina er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole med spesialisering i energi, naturressurser og miljø. Deler av mastergraden tok hun ved American University i Washington D.C hvor studiene omhandlet utvikling og miljø. Hos Dyrevernalliansen er Kristina ansvarlig for drift- og innsamling. Hun bidrar også med økonomisk kompetanse i det faglige arbeidet.

  Epost: kristina[at]dyrevern.no

  Foto (farge) av Kristina Lervåg

 • Informasjonskonsulent Thea Tøstie

  Thea Tøstie, kommunikasjonsrådgiver (medieviter)

  Thea har bachelor i journalistikk og medievitenskap fra Universitetet i Wien med spesialisering i utenriksjournalistikk. Hun har erfaring innen nettjournalistikk. Hun er også utdannet hundetrener. Hos Dyrevernalliansen arbeider Thea med innsamling og har ansvar for Dyrevernalliansens synlighet på nett.

  Epost: thea[at]dyrevern.no

 • Dyrevernalliansens styre:

 • Anton Krag portrett vår 16 1

  Anton Krag, styreleder (zoolog)

 • Adeleid Haugen

  Adeleid Haugen, styremedlem (advokat)

 • Ingrid Juvik

  Ingrid Juvik, styremedlem (småbruker)

 • Sarah Cecilie Finkelstein Waters

  Sarah Cecilie Finkelstein Waters, styremedlem (samfunnsviter)

 • Thor Kristian Seth

  Thor Kristian Seth, styremedlem (sivilingeniør)

 • Biolog Susanna Lybæk

  Susanna Lybæk, verneombud og observatør (zoolog)

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!