Ansatte og styre

Medarbeidere med forskjellig faglig kompetanse setter Dyrevernalliansen i stand til å arbeide med sammensatte problemstillinger.

Medarbeidere med forskjellig faglig kompetanse setter Dyrevernalliansen i stand til å arbeide med sammensatte problemstillinger.

Dyrevernalliansen er delt i fire avdelinger: Fagavdeling, kommunikasjonsavdeling, drifts- og innsamlingsavdeling og avdelingen for Dyrevernmerket. 

Dyrevernalliansen har inngått samarbeidsavtaler med flere internasjonale sammenslutninger, noe som gir oss god tilgang til kunnskap og ekstra kontakter. Les også: Internasjonalt samarbeid

Kontaktinformasjon
Epost: kontor[at]dyrevern.no  Sentralbordet: 22 20 16 50

Kontaktinfo kun for presse/media:
kommunikasjonsrådgiver Kaja Efskind: mob: 94 09 95 52, epost media[at]dyrevern.no
eller
kommunikasjonsleder Live Kleveland: mob: 906 85 738, epost live[at]dyrevern.no

 • Dyrevernalliansens ansatte:

 • Anton Krag portrett vår 16 1

  Anton Krag, daglig leder (zoolog)

  Anton grunnla Dyrevernalliansen i 2001 sammen med Live Kleveland. Anton er utdannet zoolog (cand. scient.) med hovedfag i adferdsøkologi, og gjennomførte studiet uten bruk av dyreforsøk. Anton har arbeidet med dyrevern og dyrs rettigheter i over 25 år. Han har også vært med på å starte NOAH, og har arbeidet i Dyrebeskyttelsen Norge og Mattilsynet. Anton har representert dyrene i åtte år i Forsøksdyrutvalget. Han er oppnevnt som nasjonal ekspert på alternativer til dyreforsøk av Mattilsynet. I tillegg til faglig arbeid har Anton overordnet ansvar for drift og utvikling av Dyrevernalliansen.

  Epost: anton[at]dyrevern.no

  Foto (farge) av Anton Krag

  Foto (farge) av Anton Krag med høner

  Foto (farge) av Anton Krag på kontoret

 • Marianne Kulø 2011 2

  Marianne Kulø, faglig leder (sivilagronom)

  Marianne er sivilagronom fra Universitetet for miljø- og biovitenskap (nå Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU). Hun har også en bachelor i sosiologi fra Universitetet i Oslo. Marianne arbeider særlig med dyr i landbruket og matbransjen. Hun har tidligere jobbet med forskning hos SIFO (Statens institutt for forbrukerforskning), og vært med i Debios styre og Regelverksutvalget for økologisk landbruk. Om sommeren har hun jobbet flere år på gård og som budeie.

  Epost: marianne[at]dyrevern.no

  Foto (farge) av Marianne Kulø

  Foto (farge) av Marianne Kulø med lam

  Foto (farge) av Marianne Kulø på økologisk hønsegård

  Foto (farge) av Marianne Kulø på pelsfarm

  Foto (farge) av Marianne Kulø med gris

 • Live portrettfoto

  Live Kleveland, kommunikasjonsleder (jurist)

  Live grunnla Dyrevernalliansen i 2001 sammen med Anton Krag. Hun er utdannet jurist og har arbeidet for blant annet Dyrebeskyttelsen Norge og Dyrehelsetilsynet (nå Mattilsynet). Live har også vært med på å starte Norecopa. Hun har forelest i dyrevernrett ved Universitetet i Oslo, Politihøgskolen og Mattilsynet. I Dyrevernalliansen har Live ansvar for arbeidet med å styrke dyrs rettigheter gjennom lovverket. Hun har også overordnet ansvar for Dyrevernalliansens eksterne kommunikasjon, og fungerer som pressekontakt. 

  Epost: live[at]dyrevern.no

  Foto (farge) av Live Kleveland

  Foto (farge) av Live Kleveland

  Foto (sort/hvitt) av Live Kleveland

  Foto (farge) av Live Kleveland med hønen Cecilie

 • Kaja Ringnes Efskind

  Kaja Ringnes Efskind, kommunikasjonsrådgiver (journalist)

  Kaja er utdannet journalist ved Høgskolen i Volda. Hun har også studert biologi og psykologi ved Universitetet i Oslo. Tidligere har hun jobbet som journalist i NRK i flere år.

  Kaja har ansvar for at fakta rundt dyrevern blir allment kjent gjennom aviser, TV og radio, og fungerer som pressekontakt.

  Epost: kaja[at]dyrevern.no

  Mobil: 98 61 33 40 (kun mediahenvendelser)

  Foto (farge) av Kaja Ringnes Efskind

  Foto (farge) av Kaja Ringnes Efskind

  Foto (farge) av Kaja Ringnes Efskind på pelsfarm

  Foto (farge) av Kaja Ringnes Efskind med lam

 • Hanna Lunde

  Hanna Lunde, kommunikasjonsrådgiver (journalist)

  Hanna er utdannet journalist ved Høgskolen i Oslo. Hun har også en bachelorgrad i markedskommunikasjon fra California Lutheran University og en mastergrad i menneskerettigheter fra Columbia University. Hun har tidligere jobbet med kommunikasjon i McKinsey & Company og som journalist i NRK Dagsrevyen.

  I Dyrevernalliansen jobber Hanna som kommunikasjonsrådgiver, med hovedfokus på å gjøre dyrevelferd mer synlig i nyhetsbildet.

  Epost: hanna[at]dyrevern.no

  Foto (farge) av Hanna Lunde

  Foto (farge) av Hanna Lunde

 • Driftsleder og økonom Line Skaugerud

  Line Skaugerud, drift- og innsamlingsleder (økonom)

  Line er økonom med spesialisering i markedsføring fra Høyskolen i Buskerud. Hun har ansvar for administrasjon, drift og innsamling. Line har erfaring som daglig leder fra forlag og nettbutikk, og sørger for at Dyrevernalliansen stadig blir mer effektiv. Line er også internasjonalt godkjent hundetrener. 

  Epost: line[at]dyrevern.no

  Foto (farge) av Line Skaugerud

  Foto (farge) av Line Skaugerud med hunden Kira

 • Kristina Lervåg portrett vår 16 1

  Kristina Lervåg, økonomirådgiver (siviløkonom)

  Kristina er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole med spesialisering i energi, naturressurser og miljø. Deler av mastergraden tok hun ved American University i Washington D.C hvor studiene omhandlet utvikling og miljø. Kristina har erfaring fra strategiutvikling, regnskap, medlemsoppfølging, statistiske metoder og databasehåndtering.

  Hos Dyrevernalliansen har Kristina ansvar for administrasjon og drift, samt oppfølging av givere og medlemmer.

  Epost: kristina[at]dyrevern.no

  Foto (farge) av Kristina Lervåg

 • Biolog Susanna Lybæk

  Susanna Lybæk, vitenskapelig rådgiver (zoolog)

  Susanna har en mastergrad i biologi, og er utdannet ved University of Southampton og Universitet i Oslo. Deler av studiene omhandlet marinbiologi og ble tatt ved det anerkjente National Oceanography Centre i Storbritannia. Susanna arbeider hovedsakelig for å bedre velferden innen fiskeoppdrett. I tillegg jobber hun for å stanse smertefulle dyreforsøk, og med å fremme bruken av alternative metoder. Hun var varamedlem til Forsøksdyrutvalget fra 2013-2015, og underviser i forsøksdyrlære for veterinær- og dyrepleierstudenter. Hun er styremedlem i Norecopa og medlem i Nasjonal komité for beskyttelse av dyr brukt til vitenskapelige formål.

  Epost: susanna[at]dyrevern.no

  Foto (farge) av Susanna Lybæk

  Foto (farge) av Susanna Lybæk

  Foto (sort/hvitt) av Susanna Lybæk

  Foto (farge) av Susanna Lybæk på pelsfarm

  Foto (farge) av Susanna Lybæk på fiskeoppdrettsanlegg

 • Veterinær Julie Grell

  Julie Grell, leder for Dyrevernmerket (veterinær)

  Julie er veterinær, utdannet fra København og Norges Veterinærhøgskole i Oslo. Som student i København var hun med å opprette og lede en forening mot bruk av forsøksdyr i veterinærundervisningen. Julie har variert arbeidsbakgrunn fra ulike husdyrslag og lang erfaring med alt fra hest og produksjonsdyr, til familiedyr og eksotiske arter. Hun har også etterutdannelse innen kommunikasjon. I Dyrevernalliansen jobber hun hovedsaklig med produksjonsdyr, og har spesialkompetanse innen fjørfevelferd. Julie er avdelingsleder for Dyrevernmerket.

  Epost: julie[at]dyrevern.no

  Foto (farge) av Julie Grell

  Foto (farge) av Julie Grell

  Foto (sort/hvitt) av Julie Grell

 • Helle Haukvik portrett

  Helle Haukvik, vitenskapelig rådgiver (veterinær og statsviter)

  Helle er utdannet veterinær fra Norges Veterinærhøgskole og har en mastergrad i internasjonal politikk fra Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet. Som student var hun med å starte en dyrevelferdsgruppe for veterinærstudenter. Helle har jobbet flere år i klinisk praksis før hun kom til Dyrevernalliansen. I Dyrevernalliansen jobber Helle som faglig rådgiver på Dyrevernmerkeavdelingen, med spesielt fokus på velferd for dyr i matproduksjonen og samarbeid med bønder. Helle jobber tett opp mot næringslivet og bidrar aktivt i vårt kommunikasjonsarbeid.

  Epost: helle[at]dyrevern.no

 • Margaret Kaminska

  Margaret Kaminska, vitenskapelig rådgiver (sivilagronom)

  I Dyrevernalliansen arbeider Margaret som faglig rådgiver, spesielt innen velferd for slaktekylling og verpehøns. Margaret har selv vokst opp på kyllinggård og jobbet der store deler av livet. Margaret har dessuten mastergrad i husdyrfag fra Landbruksuniversitetet i Krakow, og erfaring fra annen husdyrproduksjon. På fagavdelingen kombinerer Margaret sin akademiske tilnærming med solid praktisk erfaring og innsikt.

  Epost: margaret[at]dyrevern.no

 • Informasjonskonsulent Thea Tøstie

  Thea Tøstie, kommunikasjonsrådgiver (medieviter)

  Thea har bachelor i journalistikk og medievitenskap fra Universitetet i Wien med spesialisering i utenriksjournalistikk. Hun har erfaring innen nettjournalistikk. Thea arbeider med funding og har ansvar for Dyrevernalliansens synlighet og nettprofil.

  Epost: thea[at]dyrevern.no

 • Oda Frøysaker

  Oda Frøysaker, kommunikasjonskonsulent (markedsfører)

  Oda har bachelor i markedsføring og merkevareledelse fra Høyskolen Kristiania i Oslo, med spesialisering i digital markedsføring. Hun har erfaring innen digitale medier og promotering. I Dyrevernalliansen arbeider Oda på kommunikasjonsavdelingen.

  Epost: oda[at]dyrevern.no

 • Martine Lie

  Martine S. B. Lie, politisk rådgiver (kriminolog)

  Martine er utdannet master i kriminologi ved Universitetet i Oslo, med spesialisering i spørsmål som omhandler misbruk og mishandling av dyr og politiarbeid med slike saker. Ved siden av arbeidet i Dyrevernalliansen har hun undervist og sensurerer ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi. Hun har også arbeidserfaring fra en smådyrklinikk.

  Epost: martine[at]dyrevern.no

 • Dyrevernalliansens styre:

 • Anton Krag portrett vår 16 1

  Anton Krag, styreleder (biolog)

 • Adeleid Haugen

  Adeleid Haugen, styremedlem (advokat)

 • Ingrid Juvik

  Ingrid Juvik, styremedlem (småbruker)

 • Sarah Cecilie Finkelstein Waters

  Sarah Cecilie Finkelstein Waters, styremedlem (samfunnsviter)

 • Thor Kristian Seth

  Thor Kristian Seth, styremedlem (sivilingeniør)

 • Biolog Susanna Lybæk

  Susanna Lybæk, verneombud og observatør (zoolog)

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!