Manglende kontroll med pelsdyr- og husdyrslakting

Publisert 07.09.2006

Slakting av norske pelsdyr har fått sterk kritikk av EFTAs overvåkningsorgan. Mattilsynet kritiseres for ikke å kontrollere forholdene rundt slakting. Heller ikke kontrollen med dyretransporter og slakterier oppfyller kravene som Norge har forpliktet seg til etter EØS-avtalen.

Sirkus Arnardo tatt for dyreplageri

Publisert 01.09.2006

Mattilsynet viser at Sirkus Arnardo har vanskjøttet dyr og begått klare brudd på dyrevernloven. Sirkusdirektøren benekter forholdene.

Seksuelt misbruk av dyr er vanligere enn antatt

Publisert 17.08.2006

Over en femtedel av alle norske veterinærer sier i en ny undersøkelse at de en eller flere ganger har vært sikre på eller mistenkt at dyr har blitt misbrukt seksuelt. Seksuelt misbruk av dyr er forbudt og kan straffes. Forbudet kom på plass etter en kampanje fra Dyrevernalliansen.

Retningslinjer for Dyrevernalliansens liste over pelsfri mote

Publisert 27.07.2006

Her finner du blant annet Dyrevernalliansens definisjon av ekte pels.

Dyreforsøk ute av kontroll - behov for alternativer

Publisert 07.06.2006

Forsøksdyrutvalget slår nå selv alarm om kontrollen med dyreforsøk i Norge. Avdelinger med forsøksdyr blir ikke inspisert.

Dyreforsøk i kosmetikkindustrien

Publisert 20.04.2006

Hva får forbrukerne egentlig vite i butikken om produkter og dyretesting? Vi i Dyrevernalliansen har foretatt en kontroll av hva butikkpersonale forteller om produkter og hvorvidt de er testet på dyr.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!