Kjente fjes ut mot pels

Publisert 04.06.2009

Motstanden mot pels øker. Stadig flere går offentlig ut mot pels. I løpet av våren har kjendiser og politikere argumentert mot pelsdyroppdrett i mediene.

Antall forsøksdyr fortsatt høyt

Publisert 02.06.2009

Antall forsøksdyr som brukes i Norge holder seg stabilt høyt. Myndighetene har ikke satt inn effektive tiltak for å redusere bruken av dyreforsøk i forskningen.

FrP vil avvikle statsstøtten til pels

Publisert 23.05.2009

Statsstøtten til pelsdyroppdrett bør avvikles. Det har FrPs landsmøte vedtatt. Partiet vil også gjennomgå regelverket for dyrevelferd i pelsdyrnæringen.

Masseslakt med grufulle metoder i Egypt

Publisert 23.05.2009

Egyptiske myndigheter kjører tusenvis av griser levende til massegraver, der de drepes med brutale metoder. Begrunnelsen er at dette skal hindre utbrudd av svineinfluensa.

Halal-slakting, kosher-slakting og bedøvelse i Norge

Publisert 12.05.2009

Halalslakting og kosherslakting foregår ofte uten bedøvelse. Etter ny vurdering har EU bestemt at alle nasjonalstatene står fritt til å forby slakting uten bedøvelse. Slakting uten bedøvelse er forbudt i Norge, men sterke grupper kjemper for legalisering.

Kritikk av pelsrapport hemmelige kilder offentliggjort

Publisert 07.05.2009

Forskerne som benyttet hemmelige kilder fra pelsbransjen kritiseres av etikkutvalg. Mattilsynet krever at konklusjonen skrives om.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!