Slanger som nabo? Reptiler kan bli tillatt

Publisert 09.06.2009

Mattilsynet vurderer å tillate forskjellige typer slanger og øgler. Både opinionen, Økokrim og Dyrevernalliansen vil opprettholde dagens forbud mot reptiler i private hjem.

Kjente fjes ut mot pels

Publisert 04.06.2009

Motstanden mot pels øker. Stadig flere går offentlig ut mot pels. I løpet av våren har kjendiser og politikere argumentert mot pelsdyroppdrett i mediene.

Antall forsøksdyr fortsatt høyt

Publisert 02.06.2009

Antall forsøksdyr som brukes i Norge holder seg stabilt høyt. Myndighetene har ikke satt inn effektive tiltak for å redusere bruken av dyreforsøk i forskningen.

FrP vil avvikle statsstøtten til pels

Publisert 23.05.2009

Statsstøtten til pelsdyroppdrett bør avvikles. Det har FrPs landsmøte vedtatt. Partiet vil også gjennomgå regelverket for dyrevelferd i pelsdyrnæringen.

Masseslakt med grufulle metoder i Egypt

Publisert 23.05.2009

Egyptiske myndigheter kjører tusenvis av griser levende til massegraver, der de drepes med brutale metoder. Begrunnelsen er at dette skal hindre utbrudd av svineinfluensa.

Halal-slakting, kosher-slakting og bedøvelse i Norge

Publisert 12.05.2009

Halalslakting og kosherslakting foregår ofte uten bedøvelse. Etter ny vurdering har EU bestemt at alle nasjonalstatene står fritt til å forby slakting uten bedøvelse. Slakting uten bedøvelse er forbudt i Norge, men sterke grupper kjemper for legalisering.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!