Listhaug dobler konsesjonsgrensen for kylling

Publisert 30.04.2014

Sylvi Listhaug vil doble konsesjonsgrensen for kylling. Dette har ikke sammenheng med dyrevelferd, men er økonomisk basert. 

Liten forskjell for dyr i økologisk landbruk

Publisert 30.04.2014

Dyr i økologisk landbruk har det ikke stort bedre enn i konvensjonell drift. Dette viser en ny rapport fra Vitenskapskomiteen for mattrygghet, som dermed bekrefter Dyrevernalliansens gjennomgang. Det er flere ting myndighetene bør gjøre for å heve standarden til økodyra.

Dyremishandling skal registreres av Mattilsynet

Publisert 28.04.2014

Mattilsynet får bedre kontroll med personer som er ilagt aktivitetsnekt av domstolene. – Endelig, sier jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Vold mot dyr og vold mot mennesker - to sider av samme sak?

Publisert 26.03.2014

Sammenhengen mellom vold mot dyr og kvinner må kartlegges nærmere, er konklusjonen fra en studie som Dyrevernalliansen har finansiert. Det er første gang sammenhengen mellom dyremishandling og familievold belyses i Norge. 

– Xenotransplantasjon er et villspor

Publisert 24.03.2014

Xenotransplantasjon er transplantasjon av organer, vev eller celler fra forsøksdyr til mennesker. Slik transplantasjon bringer med seg en rekke etiske problemer, og har liten støtte blant folk flest. 

Omplassering fremfor avlivning av mishandlede dyr

Publisert 10.03.2014

Dyretragedier: Tidligere eier kan kreve avlivning fremfor omplassering. Dyrevernalliansen jobber nå for endring av dyrevelferdsloven.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!