Du bidrar til en lysere fremtid!

Publisert 18.11.2016

Takk for at du stiller opp når dyrene trenger deg! Ditt bidrag hver måned gir dyrene en stemme. Du sier fra når andre er tause. Du lyser opp verden når den ser som mørkest ut.

Jente med bamse rugeri

Kampanjen «Ut av mørket» skal sette fokus på landbruksdyrene som trenger det aller mest. Kampanjen er utarbeidet av Dyrevernalliansen i samarbeid med Konsis Grafisk, foto av kylling: Iselin Linstad Hauge.

Takk for at du stiller opp når dyrene trenger deg! Ditt bidrag hver måned gir dyrene en stemme. Du sier fra når andre er tause. Du lyser opp verden når den ser som mørkest ut.

I Norge fins det mange dyr du aldri får se. Inne i fjøs, bur og binger. Du får for eksempel aldri se kalkuner. 

For kalkuner lever i mørket. De er altfor mange på altfor liten plass. Hallen er mørk for å hindre at frustrerte og understimulerte kalkuner går løs på hverandre. 

Om barna dine skulle besøkt en kalkungård, måtte de brukt maske for å beskytte lungene. Så dårlig er luften der inne. Der hvor kalkunene tvinges til å leve hele livet. Kalkuner, som er ekstra sensitive i luftveiene.

I den mørke hallen virvler støv rundt i luften. Støv fra tusenvis av kalkuner som går tett sammen. Avføringen fra flere tusen fugler gjør luften full av skadelige gasser og gjør det ubehagelig å puste.

Avføringen gjør også at underlaget kan bli etsende og gi sviskader. Hvordan skulle du forklart et barn hvorfor kalkunene hadde stygge sår og hudlidelser? Hvorfor kalkuner tvinges til å ligge på bæsj hele livet?

Du som er en dyrevenn, ønsker deg en verden hvor dyr behandles så godt at vi voksne ikke trenger å lyve til barna. Du hjelper til med å skape en slik verden ved å sende LYS til 2474. 

Sannheten i dag er at millioner av dyr i landbruket er usynlige for folk, fordi de lever hele livet innesperret, uten noen gang å få oppleve noe annet enn innsiden av bingen eller fjøset.  Det er ikke så rart at vi ikke vil at barna skal få vite hvordan voksne behandler dyr. 

Du skal få slippe å se all lidelsen, fortvilelsen og industrialiseringen vi har sett. 

Men vit at dyrene er avhengig av din hjelp! Ved å sende LYS til 2474 er du med på å skape en verden som ikke gir barna mareritt. 

Det er fullt mulig å gi dyrene et bedre liv. Med din hjelp kan vi få kalkunene og de andre dyrene ut av mørket. Sammen kan vi sørge for at god dyrevelferd blir lønnsomt!

Det kreves mye arbeid for å påvirke politikere og næringsliv. Støtteordninger må vris slik at de belønner bedre dyrevelferd. Næringslivet må ta dyreetiske valg. Forbrukere må få mulighet til å velge mat fra dyr med bedre dyrevelferd.  

Vi tar gjerne den jobben. Vi vil gjøre alt vi kan for å hjelpe flest mulig dyr ut av mørket. 

Alt vi ber om fra deg, er at du støtter dyrene med en månedlig gave. 

Tusen takk for at du er med på å skape en lysere verden med glade dyr, trygge barn og ærlige voksne!

Ved å sende LYS til 2474 er du med på å skape en verden med glade dyr, trygge barn og ærlige voksne.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!