Rema 1000 sier nei til egg fra burhøns

Publisert 16.04.2010

Rema 1000 ønsker å fase ut salg av buregg. Egg fra burhøns skal vekk fra 2012. Etter dette vil Rema 1000 bare selge egg fra frittgående og økologiske høns.

Rema 1000 satser på bedre dyrevelferd for høns i norsk landbruk

Rema 1000 ønsker å fase ut salg av buregg. Egg fra burhøns skal vekk fra 2012. Etter dette vil Rema 1000 bare selge egg fra frittgående og økologiske høns.

Buregg skal vekk 

Rema 1000 ønsker å slutte med salg av egg fra burhøner. Bureggene skal fjernes fra butikkhyllene innen 2012. Det er målet for matvarekjeden, som er blant de fire største aktørene på dagligvaremarkedet i Norge.

Etter planen skal Rema 1000 i fremtiden bare selge egg fra frittgående høner og økologiske høner. Disse eggene kommer fra burfrie høner, som har fått bevege seg fritt omkring.

Buregg forsvinner fra sortimentet.

Håper satsing på burfrie egg er alvor

Dyrevernalliansen har vært i dialog med Rema 1000 om saken, og bidratt med informasjon.

- Hvis Rema 1000 virkelig slutter med salg av buregg, er det historisk. Det er nemlig første gang en norsk matvarekjede tar dyreetiske hensyn som virkelig monner, sier informasjonsansvarlig Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Rema 1000 er overbevist om at dette er en riktig beslutning i forhold til hva markedet vil ha, i følge tidsskriftet Fjørfe.

Bøndene må velge burfri eggproduksjon

I følge magasinet Fjørfe slo nyheten ned "som en bombe" blant eggprodusentene.

Dyrevernalliansen håper at eggbøndene nå skjønner at de bør bygge om til frittgående systemer, og at bur er en foreldet løsning.

  Vis kilder Skjul kilder

Fjørfe nr. 3, 2010.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!