Gris

Griser og produksjon av svinekjøtt

Griser er aktive og intelligente dyr, men holdes vanligvis innestengt i små binger. 

Griser er aktive og intelligente dyr, men holdes vanligvis innestengt i små binger. 

Nesten alle norske griser lever hele livet i betongbinger med bare litt strø på gulvet. De fleste hanngrisunger blir kirurgisk kastrert. Denne amputasjonen gjøres for å oppnå kvalitet på svinekjøttet på en billig måte. 

Les fakta om gris og produksjon av svinekjøtt

Dyrevernalliansen har oppnådd:

  • Forbud mot å kastrere grisunger uten bedøvelse. Dette forbudet er historisk, fordi det er første gang Stortinget stemte for bedre dyrevelferd på tross av næringsinteresser.

Nå arbeider Dyrevernalliansen for: 

  • At flere griser skal få muligheten til å være utendørs. Å lete etter mat med trynet, å gjørmebade, undersøke og leke er nødvendig om en gris skal være glad.
  • Å erstatte kastrering med vaksine. Vi mener at amputasjoner på friske dyr er et alvorlig angrep på grisens kropp og egenverdi. Vaksinen Improvac gir samme kjøttkvalitet uten smerte for grisene.
  • God dyrevelferd bør lønne seg for bonden. Bønder som gir grisene bedre velferd enn minimumskravene bør få bedre betalt.

Du kan hjelpe grisene

Hvis du spiser svinekjøtt, velg produkter som er merket med Dyrevernmerket. Hvis du ikke vil spise kjøtt, kan du erstatte svin med kjøtterstatninger, som vegetarpølser og grønnsakspostei

Dyrevernalliansen hjelper dyrene som trenger det aller mest, i intensivt landbruk, pelsindustrien og dyreforsøk. Vi oppfordrer først og fremst til å velge vegetariske alternativer.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!