Sannheten om dyrene i landbruket

Publisert 10.09.2019

Kampanjen «Ut av mørket», som starter 18. november, setter fokus på landbruksdyrene som trenger det aller mest.

Jente med bamse rugeri

Kampanjen «Ut av mørket» skal sette fokus på landbruksdyrene som trenger det aller mest. Kampanjen er utarbeidet av Dyrevernalliansen i samarbeid med Konsis Grafisk, foto av kylling: Iselin Linstad Hauge.

Kampanjen «Ut av mørket», som starter 18. november, setter fokus på landbruksdyrene som trenger det aller mest.

Mange dyr i landbruket får du aldri se, fordi de tilbringer hele livet innendørs. Nå viser vi frem hverdagen for norske kalkuner, griser og kyllinger på reklameflater landet rundt. 

Stor kampanje

Kampanjen skal være synlig i mange store og små byer rundt i Norge frem til 8. desember. Du kan se våre budskap på mange ulike steder, for eksempel treningssentre, kjøpesentre og t-banestopp. Vi kommer også til å ha annonser i lokale og nasjonale aviser. 

– Dyrene i det intensive landbruket går gjennom lidelser som er skjulte for folk flest. Vi håper at vår kampanje «Ut av mørket» vil åpne øynene til deg som ikke har visst hvordan dyrene har det, sier Anton Krag, daglig leder i Dyrevernalliansen. 

Vil du vite mer?

Temaside kylling & kalkun  

Temaside gris  

Vi arbeider for et mer dyrevennlig norsk landbruk

Høyt kjøttkonsum og intensivt landbruk har alvorlige konsekvenser for dyrevelferden. Dyrene sperres inne på trang plass, og tvinges til å produsere mest mulig for minst mulig penger.

Dyrevernalliansen arbeider for å snu norsk landbruk i mer dyrevennlig retning. Kjøttforbruket må ned, og du som er forbruker må få mulighet til å velge mat fra dyr med bedre dyrevelferd. 

Dyrevernalliansen arbeider for: 

  • Bedre plass, friskere luft og mer dagslys. 
  • Bruk av sunnere raser.
  • God dyrevelferd bør lønne seg for bonden. Støtteordningene bør vris til å belønne bedre dyrevelferd.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!