Pelsdyr

Dyrevernalliansens mål er en politisk styrt avvikling av pelsdyroppdrett i Norge innen 2025. Vi arbeider også for et pelsfritt motebilde. Det klarer vi ikke uten deg. Jo flere vi er, jo sterkere stemme er vi mot pelsindustrien.

Dyrevernalliansens mål er en politisk styrt avvikling av pelsdyroppdrett i Norge innen 2025. Vi arbeider også for et pelsfritt motebilde. Det klarer vi ikke uten deg. Jo flere vi er, jo sterkere stemme er vi mot pelsindustrien.

Pelsdyroppdrett og fangst av ville dyr til pels

Pelsdyr som mink og rev er aktive rovdyr. De har behov for å jakte og streife over store områder. Mulighetene for å oppnå god og anstendig dyrevelferd for pelsdyr, er derfor helt annerledes enn for vanlige husdyr. Den ensformige tilværelsen i burene står i sterk kontrast til det stadig skiftende og stimulirike miljøet reven og minken biologisk er tilpasset til. Mink og rev er rovdyr som krever store arealer, variert stimuli, og mye aktivitet. De har sterke instinkter som ikke lar seg avle bort. Derfor savner pelsdyrene aktivitet og bevegelse, selv om de aldri har opplevd det. I pelsdyroppdrett får ikke minken og reven utløp for sine medfødte behov, men utvikler i stedet tvangsadferd, apati, aggressiv adferd og stress. 

Driftsformen som finnes for pelsdyroppdrett umuliggjør god dyrevelferd. Pelsdyroppdrett er den eneste husdyrproduksjonen der det ikke finnes noen mer dyrevennlig driftsform å satse på. 

Les mer om:

Dyrevernalliansen har oppnådd:

  • Stortinget har vedtatt en lov om forbud mot pelsdyroppdrett fra 2025. Initiativet kom fra Venstre, som fikk gjennomslag i regjeringen med Høyre, Fremskrittspartiet og Krf. Også SV, Rødt og Arbeiderpartiet stemte for forbudet. 
  • Størsteparten av statsstøtten til pelsdyroppdrett er fjernet.
  • Over 200 kjente merker og motebutikker har vedtatt en pelsfri policy.
  • De største ukebladene i Norge har sluttet å vise ekte pels.

Nå arbeider Dyrevernalliansen for: 

  • Styrt avvikling av pelsdyrnæringen innen 2025, i overensstemmelse med stortingsvedtaket og regjeringserklæringen fra V, H, FrP og KrF
  • Importforbud mot pels
  • Et pelsfritt motebilde

Les også: Den politiske historien om pels

Dyrevernalliansens utredninger og fagnotater blir benyttet av politiske partier, Stortinget, departementer, medier og organisasjoner. Vi hjelper også næringslivet å avslutte salg av ekte pels.
 

Visste du at:

Med "pels" menes skinn fra dyr som helt eller vesentlig er drettet opp eller fangstet for pelsens skyld.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!