Hvorfor flyttes merker mellom listene?

Publisert 03.02.2011

Merkenavn som vi har listet fordi de oppfyller kravene til utenlandske dyrevernorganisasjoner, blir sjekket opp med jevne mellomrom. Merkenavn som er blitt fjernet fra utenlandske lister, blir da luket ut fra listene hos oss.

I tillegg jobber Dyrevernalliansen hele tiden med å få flere kosmetikkmerker til å slutte med dyreforsøk.

Disse prosessene gjør at selskaper og merkenavn iblant blir flyttet.

Merker fri for dyretesting eies av et selskap som tester på dyr!

Publisert 29.11.2010

Hvis merket står på vår liste over de som er fri for dyretesting, kan du være trygg på at det ikke er testet på dyr.

The Body Shop er for eksempel garantert fri for dyretesting selv om de er blitt kjøpt opp av L´Oreal, som tester på dyr.

Vi ønsker å motivere selskapene til å slutte med dyretesting. At noen selskaper slutter, kan være begynnelsen på en avvikling i morselskapet også.

Hvorfor finner jeg ikke mitt merke på noen av listene over dyretesting?

Publisert 29.11.2010

Hvis du ikke finner ditt merke på noen av listene, er dette fordi vi eller andre ikke ennå har fått klarlagt dette merkets forhold til dyretesting.

Listene på denne kampanjesiden er den mest fullstendige oversikten over kosmetikk og dyretesting i Norge.

Fordi Dyrevernalliansen drives med et minimum av ressurser, har vi dessverre likevel ikke kapasitet til å holde oss fullstendig à jour med utviklingen i tilbudet. Noe av problemet er at det ofte tar lang tid å få svar fra kosmetikkselskapene. De fleste bruker flere måneder på å gi oss informasjonen vi trenger, og noen må vi arbeide med i flere år. Mange trenger hjelp og veiledning for å endre sin praksis.

Støtt arbeidet for å få produsentene til å slutte med dyretesting! Bli medlem i Dyrevernalliansen!

Produsenten forteller meg de ikke tester på dyr?

Publisert 29.11.2010

Noen kosmetikkselskaper hevder at de ikke tester på dyr, men dokumenterer det ikke.

Derfor bør du alltid velge produkter fra vår liste Ikke testet på dyr. Her har vi kun ført opp produsenter som dokumenterer å være fri for dyretesting.

Hvordan få slutt på dyretesting i kosmetikkindustrien?

Publisert 29.11.2010

Ved å velge produkter som ikke er testet på dyr. Som forbruker har du makt til å påvirke produsentene. Dyretesting vil ikke være lønnsomt for produsentene hvis ikke du og andre kjøper fra dem.

Kan man stole på Dyrevernalliansens lister?

Publisert 29.11.2010

Produsentene som står oppført som fri for dyretesting, har skriftlig bekreftet at de ikke tester ferdige produkter eller ingredienser på dyr. Dette tilsvarer en juridisk bindende kontrakt mellom produsenten og Dyrevernalliansen.

Å bryte denne kontrakten kan medføre straff etter markedsføringsloven, og dessuten negative medieoppslag, dårlig rykte og tap av kunder.

Produsentene som står oppført på vår liste over de som tester på dyr, har ikke villet skrive under på denne kontrakten. Dermed kan du regne med at de tester på dyr.

Hvis selskapet ikke står nevnt på noen av listene våre, betyr det at vi ikke har hatt kapasitet til å sjekke dem opp ennå. Vi jobber kontinuerlig med nye selskaper, så følg med på vårt nyhetsbrev!

Meld deg på nyhetsbrevet for å få oppdateringer om kosmetikkmerker og dyretesting!

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!