Hvorfor finner jeg ikke mitt merke på noen av listene over dyretesting?

Publisert 29.11.2010

Hvis du ikke finner ditt merke på noen av listene, er dette fordi vi eller andre ikke ennå har fått klarlagt dette merkets forhold til dyretesting.

Listene på denne kampanjesiden er den mest fullstendige oversikten over kosmetikk og dyretesting i Norge.

Fordi Dyrevernalliansen drives med et minimum av ressurser, har vi dessverre likevel ikke kapasitet til å holde oss fullstendig à jour med utviklingen i tilbudet. Noe av problemet er at det ofte tar lang tid å få svar fra kosmetikkselskapene. De fleste bruker flere måneder på å gi oss informasjonen vi trenger, og noen må vi arbeide med i flere år. Mange trenger hjelp og veiledning for å endre sin praksis.

Støtt arbeidet for å få produsentene til å slutte med dyretesting! Bli medlem i Dyrevernalliansen!

Produsenten forteller meg de ikke tester på dyr?

Publisert 29.11.2010

Noen kosmetikkselskaper hevder at de ikke tester på dyr, men dokumenterer det ikke.

Derfor bør du alltid velge produkter fra vår liste Ikke testet på dyr. Her har vi kun ført opp produsenter som dokumenterer å være fri for dyretesting.

Kan man stole på Dyrevernalliansens lister?

Publisert 29.11.2010

Produsentene som står oppført som fri for dyretesting, har skriftlig bekreftet at de ikke tester ferdige produkter eller ingredienser på dyr. Dette tilsvarer en juridisk bindende kontrakt mellom produsenten og Dyrevernalliansen.

Å bryte denne kontrakten kan medføre straff etter markedsføringsloven, og dessuten negative medieoppslag, dårlig rykte og tap av kunder.

Produsentene som står oppført på vår liste over de som tester på dyr, har ikke villet skrive under på denne kontrakten. Dermed kan du regne med at de tester på dyr.

Hvis selskapet ikke står nevnt på noen av listene våre, betyr det at vi ikke har hatt kapasitet til å sjekke dem opp ennå. Vi jobber kontinuerlig med nye selskaper, så følg med på vårt nyhetsbrev!

Meld deg på nyhetsbrevet for å få oppdateringer om kosmetikkmerker og dyretesting!

Det står på produktet at det ikke er testet på dyr?

Publisert 29.11.2010

Mange produsenter hevder at de ikke tester på dyr selv om ingrediensene er testet.

For å være trygg på at hverken ferdig produkt eller ingrediensene er testet på dyr, bør du velge fra Dyrevernalliansens liste over produkter som ikke er testet på dyr.

Her er listen over produkter og merker som ikke er testet på dyr!

Butikken forteller meg at produktene ikke er testet på dyr?

Publisert 29.11.2010

Veldig mange butikker gir feil informasjon om dyretesting.

Derfor bør du ha med deg listene våre når du handler. Du kan laste ned appen vår eller printe ut listen over kosmetikk fri for dyretesting. Ha utskriften i lommeboka, så du alltid kan sjekke den når du handler.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!