Testet på dyr? 10 ting du ikke tenker over at kan være dyretestet

Publisert 11.09.2015

For den dyrevennlige forbruker, er det viktig å ikke kjøpe kosmetikk som er testet på dyr. Likevel er det mye som kan være dyretestet uten at en tenker over det. Dyrevernalliansen gir deg ti tips til produkter det kan være greit å sjekke før innkjøp.

Rotte liten

For den dyrevennlige forbruker, er det viktig å ikke kjøpe kosmetikk som er testet på dyr. Likevel er det mye som kan være dyretestet uten at en tenker over det. Dyrevernalliansen gir deg ti tips til produkter det kan være greit å sjekke før innkjøp.

De fleste assosierer kosmetikk med sminkeprodukter, og mange er flinke til å styre unna sminke som er dyretestet. Men visste du at begrepet ”kosmetikk” gjelder alle substanser som er laget for å brukes på hud, i håret, på leppene, tennene og over alt ellers utenpå kroppen?

Les også: Ikke testet på dyr

Her er ti ting som du kanskje ikke visste at kan være dyretestet:

1. Tannkrem

Tannkrem er det vanlig at folk glemmer å sjekke for dyretesting. Selv om det brukes i munnen er det fremdeles definert som kosmetikk.

2. Barberskum

Barberskum påføres huden, og det er viktig at det ikke forårsaker skadelige reaksjoner i huden. Dette kan sikkerhetstestes uten bruk av dyr, men dessverre er det fremdeles noen som bruker den utdaterte praksisen med forsøksdyr.

3. Håndsåpe

Selv milde håndsåper kan være dyretestet.

4. Oppvaskmiddel

Oppvaskmiddel er ikke kosmetikk, men kan likevel ofte komme i kontakt med hud når det brukes. Derfor må det sikkerhetstestes. Dette kan gjøres uten å bruke forsøksdyr, så pass på at ditt merke er fritt for dyretesting!

5. Solkrem

Nyt solen med god samvittighet med Dyrevernalliansens liste over dyrevennlig solkrem.

6. Bind og tamponger

Bind og tamponger kan komme fra merker som bruker dyretesting. Du kan sikre deg mot å støtte slike firmaer, ved å kjøpe fra selskaper som sier nei til dyretesting.

7. Leppepomade

Leppepomade kan være dyretestet, men heldigvis er det mange firmaer som lager leppepomade uten at forsøksdyr må lide.

8. Hårfarge

Hårfarge kan inneholde sterke kjemikalier, og det er viktig at disse er trygge å bruke. Det finnes flere andre måter å sikre dette på uten å bruke dyreforsøk. For eksempel kan kjemikalier testes på kunstig hud. Hvis du velger et merke som ikke dyretester kan du unngå dyretesting, og fremdeles farge håret på en trygg måte.

9. Kondomer

Sørg for at du ikke støtter dyretesting ved å kjøpe kondomer fra et merke som ikke bruker forsøksdyr.

10. Vaskemiddel

Rene klær og ren samvittighet: med vaskemiddel som ikke er dyretestet kan du få begge deler!
 

Synes du det er vanskelig å finne tannkrem, hårfarge eller vaskemidler som ikke er testet på dyr? Se Dyrevernalliansens Tips til produkter fri for dyretesting.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!