Dermalogica trekker kosmetikkprodukter fra Kina etter krav om dyretesting

Publisert 31.10.2012

Dermalogica arbeider nå med å trekke sine kosmetikkprodukter fra det kinesiske markedet, etter at det kom frem at kinesiske myndigheter krever dyretesting av all kosmetikk som selges i landet.

Vår liste over kosmetikk som ikke er dyretestet vokser stadig, og er Norges best oppdaterte.
Foto: iStock

Dermalogica arbeider nå med å trekke sine kosmetikkprodukter fra det kinesiske markedet, etter at det kom frem at kinesiske myndigheter krever dyretesting av all kosmetikk som selges i landet.

I 2011 ble det kjent at kinesiske myndigheter har innført en lovendring som krever at alle kosmetikkprodukter som selges på det kinesiske markedet må være dyretestet. Dermed var det flere kosmetikkmerker som tidligere hadde gått vekk fra dyretesting, som gikk tilbake til dyretesting igjen. Som følge av dette måtte flere selskaper, deriblant Dermalogica, fjernes fra den grønne listen over kosmetikk som ikke er testet på dyr.

Dermalogica jobber nå aktivt for å trekke produktene sine fra det kinesiske markedet, og føres derfor tilbake på grønn liste over kosmetikk fri for dyretesting.

Trekker produktene for å stanse dyreforsøk

Daniel Ginsberg, CEO i Dermalogica, forklarer at selskapet arbeider for å trekke Dermalogicas produkter fra det kinesiske markedet, men at dette er en lang prosess.

- Dermalogica tillater ikke dyretesting av våre produkter, og er aktivt i gang med å trekke våre produktregistreringer og tar de nødvendige stegene for å stanse vår distribusjon til det kinesiske markedet, uttalte han til Cruelty Free International.

Les også: Kosmetikkmerker dyretester etter press fra Kina

- Dette er en seier for forsøksdyrene, og et klart eksempel på et selskap som tar dyrevelferd på alvor, sier vitenskapelig rådgiver Susanna Lybæk i Dyrevernalliansen.

Dyrevernalliansen arbeider internasjonalt med andre dyrevernorganisasjoner for å oppnå en endring i det kinesiske lovverket. Arbeidet innebærer blant annet opplæring av kinesiske forskere i bruk av alternative metoder.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!