Velg dyrevennlig sminke og egenpleie i festsesongen

Publisert 15.11.2007

Årets festsesong er rett rundt hjørnet. Du kan gjøre en forskjell for dyrene mens du drikker julegløgg og spiser syv sorter - ved å pynte deg med dyrevennlig sminke og egenpleie.

dyrevennlig sminke og egenpleie

Årets festsesong er rett rundt hjørnet. Du kan gjøre en forskjell for dyrene mens du drikker julegløgg og spiser syv sorter - ved å pynte deg med dyrevennlig sminke og egenpleie.

Dyreforsøk i kosmetikkindustrien foregår i bred skala over hele verden under produksjonen av egenpleieprodukter til planetens mest forfengelige dyr - mennesket. I Norge gjennomføres det ikke dyreforsøk i kosmetikkindustrien, men dyretestede produkter og ingredienser til produksjon importeres i massevis.

Det er dessverre svært manglende kunnskaper om kosmetikktesting blant folk i Norge, og som forbruker er det ikke alltid lett å orientere seg. Man kan oppleve at næringsdrivende svarer tvetydig og vagt om dyreforsøk, nekter å uttale seg, eller verst av alt - at de lyger om de faktiske forhold. Ifølge markedsføringsloven § 2, 1. ledd er det forbudt for næringsdrivende å gi forbrukerne uriktig eller villedende informasjon om varer. Likevel skjer det gang på gang. Forbrukerne villedes, de næringsdrivende tjener penger, og dyrene lider.

www.dyretesting.no kan du som forbruker imidlertid finne de riktige svarene. Her finnes komplette lister over hvem som ikke tester på dyr og hvem vi må anta gjør det ut fra informasjonen de har kommet med.
 
På den grønne, dyrevennlige listen finnes blant annet Clinique, Estee Lauder, Donna Karan, Dermalogica, Clarins, Decleor, Eucerin, Nivea, Origins, Paul Mitchell, Simple, The Body Shop osv.

Det viktigste du kan gjøre for forsøksdyrene i festsesongen er å velge produkter fra den grønne listen, og ikke minst - fortelle vennene dine hvorfor du gjør det!

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!