Helsekostprodukter ikke alltid dyrevennlige

Publisert 15.02.2008

Tror du at helsekostprodukter alltid er dyrevennlige? Da må du tro om igjen. Flere såkalte "naturprodukter" gir nemlig utilstrekkelige garantier når det gjelder testing på dyr.

helsekost ikke alltid dyrevennlig

Tror du at helsekostprodukter alltid er dyrevennlige? Da må du tro om igjen. Flere såkalte "naturprodukter" gir nemlig utilstrekkelige garantier når det gjelder testing på dyr.

Det er vanlig å tro at helsekostprodukter ikke er testet på dyr. Dersom et merke selges i en såkalt "naturbutikk" antar man gjerne at produktet er rent, narurlig og dyrevennlig. Dessverre er det ikke slik.

A. Vogel er et av "naturmerkene" som ikke vil bekrefte sine prinsipper angående dyreforsøk til Dyrevernalliansen. Merket selges i helsekostforretninger og er plantebasert: "All dyrking er økologisk og produksjon skjer med største respekt for naturen". Med markedsføringsutsagn som dette er det lett å anta at de avstår fra dyretesting. Men til tross for at Dyrevernalliansen har vært i kontakt med hovedkontoret og den norske distributøren Midelfart siden juli 2006, har A. Vogel enda ikke kunnet gi oss den nødvendige skriftlige bekreftelsen på at de ikke benytter dyretesting.

Australian Body Care markedsfører seg med slagordet "crafted by nature", og forteller forbrukerne at de benytter naturlige, aktive ingredienser. Naturlige ingredienser er vel ikke nødvendige å teste på dyr? Men heller ikke denne produsenten vil bekrefte sine retningslinjer på dyretesting overfor Dyrevernalliansen.

Bioliv har utviklet og markedsført naturbaserte hudpleieprodukter siden 1996. Slagordet de benytter er "det naturlige valget". Bioliv vet imidlertid ikke om ingrediensene de benytter i de naturlige produktene er testet på dyr.

Durance en Provence forteller på sin hjemmeside at beliggenheten i Provence leder dem til å være samvittighetsfulle i forhold til sitt ansvar for planeten, og forplikter dem til langtidsutvikling av naturlige produkter. Likevel har de gitt Dyrevernalliansen beskjed om at fem prosent av ingrediensene de benytter blir testet på dyr. I den senere tid har de hevdet at disse testene er faset ut, men de har ikke ønsket å bekrefte dette skriftlig.

Konklusjonen er klar: Flere produkter av naturkosmetikk som markedsfører seg som rene og naturlige, har uklare prinsipper når det gjelder dyreforsøk, og kan derfor ikke komme med i gruppen av dyrevennlige produkter på Dyrevernalliansens grønne liste på www.dyretesting.no.

Det eneste riktige dersom du vil sikre at produktene du bruker er dyrevennlige er å besøke www.dyretesting.no, printe ut den Grønne listen og bruke den mens du handler!

  Vis kilder Skjul kilder

www.midelfart.no
www.durance.fr/catalog/ourengagement-i-3.html
www.avogel.no
www.australian-bodycare.com
www.bioliv.se
Lengre tids korrespondanse med overfornevnte firma.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!