Bidrar til en bedre verden

Publisert 16.03.2017

– Det føles godt å bidra til en mer fornuftig verden, sier Kjartan Michalsen. Han jobber egentlig som konseptutvikler og interaksjonsdesigner, men har i det siste brukt fritiden sin på å ferdigstille den nye "Dyretestet?"-appen til Dyrevernalliansen.

Kjartan Michalsen

Dyrenes helt: uten å ta betalt har Kjartan Michalsen hjulpet Dyrevernalliansen med å utvikle den viktige dyretestet-appen.

Foto: Privat

– Det føles godt å bidra til en mer fornuftig verden, sier Kjartan Michalsen. Han jobber egentlig som konseptutvikler og interaksjonsdesigner, men har i det siste brukt fritiden sin på å ferdigstille den nye "Dyretestet?"-appen til Dyrevernalliansen.

Den populære "Dyretestet?"-appen til Dyrevernalliansen har lenge sårt trengt vedlikehold. Men apputvikling er ekstremt kostbart, og ressursene til Dyrevernalliansen har ikke strukket til. Heldigvis finnes det mennesker som Kjartan Michalsen. Uten å ta betalt har Kjartan i flere år hjulpet Dyrevernalliansen med den viktige appen.

"Dyretestet?" relanseres i disse dager, og nå er alt på appen helt nytt. Den nye versjonen fungerer på både Android og Apple-produkter.

– Dette betyr at flere kan bruke appen, og ikke minst så virker den. Det var kanskje det aller viktigste, å lage en versjon som faktisk virker. Det er også nytt design, forteller Kjartan.

Hjulpet dyrene siden 2013

Kjartan som allerede i 2013 hjalp Dyrevernalliansen med appen for første gang, forteller at det føles godt å gjøre noe som nytter.altHjelp dyrene og velg produkter fri for dyretesting med appen til Dyrevernalliansen!

– Både jeg og min samboer brukte appen, og så et reelt behov for en bedring. Vi ville gjerne støtte Dyrevernalliansens sak, og dette var en fin måte å bidra på. I en travel hverdag med småbarn så har det gitt mening å gjøre dette. Det er på mange måter skummelt å sette et barn til verden i dag, med de begrensede ressurser som finnes. Men hvis jeg på denne måten kan bidra til at vi har en mer fornuftig verden med et mer fornuftig forbruk, så er det bra.

Engasjerer seg for forsøksdyrene

Det er også forsøksdyrenes lidelser som engasjerer Kjartan spesielt.

– Jeg kan til en viss grad forstå noe av den medisinske forskningen som gjøres, men innenfor kosmetikk er det vanskelig å se meningen med forsøksdyr. Når vi vet at det er reell smerte forsøksdyrene blir påført, virker det rett og slett uforståelig at de skal gå gjennom all den lidelsen når det finnes andre og bedre måter å finne samme resultat på, avslutter han.

Her kan du laste den nye versjonen av "Dyretestet?" for iPhone

Her kan du laste den nye versjonen av "Dyretestet?" for Android

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!