Dyreforsøk med fosfater stanset

Publisert 29.12.2011

Dyrevernalliansen og samarbeidspartnere har stanset smertevoldende dyreforsøk som ville drept og pint 120 dyr. Lignende dyreforsøk kan heller ikke utføres i fremtiden.

grusomt dyreforsøk stanset

Dyrevernalliansen og samarbeidspartnere har stanset smertevoldende dyreforsøk som ville drept og pint 120 dyr. Lignende dyreforsøk kan heller ikke utføres i fremtiden.

Dyrevernalliansen har bidratt til å stanse et smertevoldende dyreforsøk, sammen med andre dyrevernorganisasjoner i European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE). Dyreforsøket går ut på å teste giftigheten av et fosfat som blant annet brukes i vaskemidler og kosmetikk.

Langvarig forgiftning av forsøksdyr

Planen var å forgifte 120 rotter som skulle tvinges til å inhalere stoffet (Pentasodium Triphosphate) i løpet av 90 dager. I forsøksperioden skulle dyrene spennes fast i rør. Dyreforsøket var prosjektert som et svar på det nye, europeiske regelverket om kjemikalietesting, REACH.

Dyrevernalliansen sponser forskerstilling for å hindre dyreforsøk

altInformasjonsleder 
Live Kleveland.
Foto: Iselin L. Hauge.

Dyrevernalliansen har sammen med andre dyrevernorganisasjoner opprettet en forskerstilling som brukes til å gjennomgå søknader om å få utføre dyreforsøk i forbindelse med REACH. Det var forskeren i denne jobben som oppdaget og lyktes med å stanse dyreforsøket.

For det første fantes det god dokumentasjon på virkningen av fosfatet fra tidligere. For det andre viste denne informasjonen at stoffet ikke var farlig for mennesker til de formålene det var planlagt for.

Kostnader spart og liv reddet

Selskapet som planla dyreforsøket, ble spart for kostnader på 250.000 euro. - En vinn-vinn situasjon for både industrien og dyrene, er kommentaren fra Dyrevernalliansens informasjonsansvarlig, Live Kleveland.

At dette dyreforsøket ble stanset, betyr at lignende forsøk heller ikke kan utføres i fremtiden.

  Vis kilder Skjul kilder

ECEAE, ECEAE achieves success in saving animals from testing under REACH, 22. desember 2011.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!