Burgere fra kyr med god dyrevelferd

Publisert 13.01.2012

Den populære restauranten The Nighthawk Diner på Grünerløkka i Oslo selger burgere fra kyr som har levd et godt liv.

storfe i skog, Halstenhov gård

På Halstenhov gård har kyrne tilgang til å gå i skogen hele eller mesteparten av året.

Foto: G. Sveberg

Den populære restauranten The Nighthawk Diner på Grünerløkka i Oslo selger burgere fra kyr som har levd et godt liv.

Kyrne kommer fra gården Halstenshov på Løten. Gården er sertifisert økologisk, men gir dyra bedre velferd enn minstekravene i det økologiske regelverket.

Kyrne får bare gress som fôr, fordi som bonden sier ”Det er jo det kua er laget for!”.

Gården selger nå ett dyr i uka til The Nighthawk Diner på Grünerløkka. Her trengs det mye kjøtt til sultne kunder, og restauranten har som konsept at kjøttet bør være fra økologiske gårder med spesielt god dyrevelferd.

  Vis kilder

Vespestad, L. (NRK), "Leverer økologisk kjøtt rett til trendy restaurant", 6. februar 2012.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!