Hvor selges produktene fra gårdene på denne siden?

Publisert 24.05.2016
Nýr produktbilde
Foto: Ihne Pedersen

Gris fra Åmot gård

Kjøttet selges blant annet under merket Kolonihagen, som kan kjøpes hos Rema 1000.

Lammekjøtt fra Søstu Stai gård

Mesteparten av kjøttet selges i vanlige supermarkeder, under merket Fatland. En del selges under merket Fjellam fra Imsdalen, på supermarkeder i Østfold.

Oksekjøtt fra Åmot gård

Kjøttet selges direkte fra gården i Hedmark, dypfryst og ferdig oppstykket i forbrukervennlige pakker. Kjøttet kan også kjøpes via Kooperativet og på gårdsbutikken Duggurd til Øverland gård, utenfor Oslo.

Ferskost fra Grøndalen gård

Melka videreforedles til ferskosten Nýr, som selges til utvalgte butikker i Norgesgruppen, fortrinnsvis på Østlandet. Nýr selges også til hotell- og restaurantbransjen, og brukes blant annet av topprestauranten Maeemo. Den kan bestilles hos delikatessebutikken Fenaknoken i Oslo. I 2013 fikk Nýr Spesialitetsmerket. Nýr har fått Dyrevernmerket.

Mens alle hunnkalvene får leve opp og bli melkeku, blir oksekalvene slaktet ved 5 måneders alder. De veier da 90-140 kg (såkalt mellomkalv). Kjøttet selges kun som direktesalg fra gården, i form av helt slakt.

Kylling fra Holte gård

Kyllingen selges via flere butikker og restauranter. Gården har i tillegg egen gårdsbutikk, Låven.

Egg fra Asmyr gård

Eggene selges som Prior økologiske egg, i vanlige supermarkeder. Bonden ønsker også å slakte hønene sine og omsette dem til konsum, men salget går tregt. Bonden mener kjedene ikke viser så stor interesse for økologiske produkter som de hevder.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!