Kyllingoppdrett

Publisert 20.01.2014

I vanlig kyllingoppdrett er det massive dyrevelferdsproblemer. På Holte gård prøver de å gjøre noe med dette.

Griseproduksjon

Publisert 20.01.2014

Mens andre griser står hele livet i betongbinger, går grisene på Åmot gård utendørs hele året. Dermed kan grisene spise planter og røtter. Samtidig gjødsler de jorda for neste års plantedyrking. 

Storfehold

Publisert 20.01.2014

De fleste kuer i Norge brukes til produksjon av både melk og kjøtt. Det innebærer at kua må produsere store mengder melk, og at kalv og mor skilles ved fødselen. På Åmot gård får storfeet gå i familiegrupper utendørs, året rundt. Kalven får gå med mor, og kua slipper å bli melket.

Melkeproduksjon

Publisert 20.01.2014

De fleste kuer i Norge står bundet på bås, og kalven blir tatt fra dem rett etter fødselen. På Grøndalen gård går derimot kuene fritt inne i fjøset. De har også tilgang til stort uteområde hele året. Kalvene får dessuten være med mora de første 6-8 ukene.

Eggproduksjon

Publisert 20.01.2014

Mens mange norske høner sitter i bur, kan hønene på Asmyr gård gå ut og inn som de vil. De får tildelt grovfôr og kan sysselsette seg med å lete etter mat.

Sauehold

Publisert 20.01.2014

De fleste sauer tilbringer hele vinterhalvåret i små binger med strekkmetall. På Søstu stai gård derimot, får sauene gå i store innhengninger på underlag av halm og flis. Dagslys og frisk luft strømmer inn i fjøset. 

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!