Landbruksministeren vil tillate elefanter i sirkus

Publisert 02.10.2012

Dyrevernalliansen er svært skuffet over at landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) vil tillate elefanter i sirkus. Forslaget fremmes på tross av råd fra flere faginstanser.

show elefant fjes

Dyrevernalliansen er svært skuffet over at landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) vil tillate elefanter i sirkus. Forslaget fremmes på tross av råd fra flere faginstanser.

Vitenskapskomitéen har vurdert bruk av elefanter i sirkus, og er svært kritisk. Mye av kritikken relaterer seg til "breaking" - nedbrytingen av elefantbabyer som skjer når de er blitt fanget i naturen og tatt fra moren. Elefantbabyen blir da bundet fast til alle fire beina, truet med levende ild og holdt våken i flere døgn. De små elefantene blir også slått og plaget. Målet med mishandlingen er total underkastelse.

Bloggen "Babas verden" gir et innblikk i livet til sirkuselefanten Baba. Hun turnerer med sirkus Merano i Norge. Internasjonale eksperter som har vurdert filmopptak av henne, påpeker at hun har svært dårlig velferd.

Dyrevernalliansen har gjennomgått kjent forskning om elefanter, og rapporter fra Mattilsynets kontroller. Vår vurdering er at elefanter lider i fangenskap, og at bruken av dem i sirkus bør forbys.

Les også: Dyrevernalliansens rapport "Elefanter i fangenskap".

- Både Dyrevernalliansen og flere andre har arbeidet i årevis for å oppnå et forbud mot bruk av elefanter i sirkus. Sirkus kan utmerket godt drives både uten elefanter og andre dyr, og det er uforståelig og dypt skuffende at regjeringen går inn for å fortsette dyreplageriet, sier informasjonsansvarlig Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!