Ber landbruksministeren forby elefanter i sirkus

Publisert 27.10.2010

I en markering har Dyrevernalliansen bedt landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) innføre forbud mot bruk av elefanter i sirkus.

Elefanter lider i sirkus, hvor de ikke har mulighet til naturlig adferd.

I en markering har Dyrevernalliansen bedt landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) innføre forbud mot bruk av elefanter i sirkus.

Mattilsynet har rådet til å forby bruk av elefanter i sirkus. Rådet er i overensstemmelse med konklusjonen fra Vitenskapskomitéen, som stemmer med vurderingene Dyrevernalliansen på forhånd gjorde etter en gjennomgang av all kjent litteratur om elefanter i fangenskap.

Dyrevernalliansen overrekker kake formet som en elefant til landbruksministeren.Dyrevernalliansen overrekker kake formet som
en elefant til landbruksministeren.
Nå er det opp til landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) å avgjøre elefantenes skjebne. Derfor har Dyrevernalliansen satt fokus på saken med en markering utenfor departementet.

Lars Peder Brekk fikk overrakt Dyrevernalliansens rapport om elefanter, og en kake formet som en elefant.

Kaken ble bakt av det økologiske bakeriet Godt Brød, som tidligere har fått en utmerkelse fra Dyrevernalliansen fordi de bare bruker egg fra økologiske høner.- Vi håper at kaken blir en påminnelse for statsråden, og oppfordrer ham til å ta elefantenes parti i denne saken, sier informasjonsansvarlig Live Kleveland i en kommentar.

Hjelp dyrene som trenger deg aller mest.

Gi en gave i dag!

Gi gave

Jeg vil gi en gave til dyrene!

Bli fadder

Jeg vil hjelpe dyrene med et fast beløp hver måned!